35'
Alex Wolters (schot)

5e klasse C

11 april 2019 20:00

Na de overwinning van afgelopen zondag op MBC hingen er positieve vibes in de lucht op donderdag 11-04-2018 bij Slekkerboys. De regionale kranten spraken niet meer over de prestaties van Ajax, alles stond in het teken van Leveroy – Slekkerboys, een kraker van jawelste! Het was voor de uitspelende ploeg belangrijk om de rode lantaarn af te geven in de tweede periode, hierin was er namelijk nog geen enkel punt behaald na 5 wedstijden. Toch was er vertrouwen bij de ploeg van trainer Meekels, in de eerste seizoenshelft walste zijn ploeg namelijk met mooi voetbal over de mannen uit Nederweert heen. Ondanks dat de eindstand (2-0) dit toen niet deed vermoeden.

Nadat de tactiek van de tegenstander al duidelijk was geworden door de niet geluidsdichte kleedlokalen wisten de boys wat hun te wachten stond: Een verdedigend en afwachtend Leveroy dat de uitploeg het spel liet maken. In de eerste minuten van de wedstrijd bleek niets minder waar. Na ongeveer 10 minuten werd door Max Vogels een hoekschop afgedwongen. Deze hoekschop werd op het hoofd van Loek Janssen gelegd, deze tekende simpel aan voor de 0-1. Waar de afgelopen weken nog werd gezegd “We score toch neet oet corners, woarom doon we neet uns get anges” bewees de laatste man van Slekkerboys het tegenovergestelde.

Ondanks de voorsprong was het tempo van de uitploeg niet hoog genoeg om de mannen uit Nederweert kapot te spelen. Zo kwam bijvoorbeeld Ties er na een kwartier achter dat hij met een groen shirt speelde in plaats van een rood. Dit deed het spel van de Slekkerboys niet positief beïnvloeden. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg de thuisploeg een hoekschop. Als een duveltje uit een doosje werd deze na een hectische situatie het doel in gewerkt. Uit het niets stond het 1-1 en kon Slekkerboys weer opnieuw beginnen.

In het tweede gedeelte van de eerste helft bleven ondanks wat speldenprikjes echte grote kansen uit. Het was zelfs de thuisploeg dat de grootste kans kreeg. Na balverlies van Rick Heijnen op het middenveld, stonden 3 spelers van Slekkerboys tegen 4 spelers van leveroy te voetballen. Na een slimme steekpass leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Het was echter Sander Wijnen die naar de bal bleef keken en de bal voor de voet van de aanvaller weg wist te tikken.

Na ongeveer 35 minuten kregen de mannen van Meekels eindelijk weer een echte kans. Het was een mooie aanval over de rechterkant die voor de voeten van the natural viel. Deze schoot tegen een verdediger aan, alvorens de bal bij Rick Heijnen kwam. Deze wist met een fraai passje Alex Wolters alleen voor de doelman te zetten. Onze eigen 50cent Wolters omspeelde de doelman en liet het netje trillen. Een 1-2 voorsprong voor Slekkerboys, deze werd mee de rust in genomen.

In de tweede helft was vooral het devies de voorsprong vast te houden en geen risico’s te nemen. Dit bleek uit het spel van de uitploeg. Aangezien Leveroy geen druk durfde te zetten, werd de bal veelvuldig achterin rondgespeeld. Hierdoor bleef de marge maar 1 doelpunt. Dit realiseerde de trainer zich ook. Zo probeerde hij enkele spelers te foppen door te zeggen “Neet noa veure goan, het is nog maar 2 minuten”, uiteraard was duidelijk dat er nog minstens 20 prachtige minuten op de klok stonden. In deze 20 minuten mocht geen enkele vorm van risico genomen worden. Zo werd bij elke bal over de rechterkant geroepen “Neet doon Luuk”. De pientere back mocht niet voor reuring gaan zorgen op de helft van de tegenstander.

Door het risicoloze spel van Slekkerboys gebeurde er eigenlijk vrij weinig in de tweede helft. De thuisploeg probeerde enkele keren van grote afstand het doel van Sander onder vuur te nemen, dit gebeurde echter zonder enige dreiging. Het hoogtepunt voor de supporters kwam in de 85ste minuut. Alex Wolters ging geblesseerd naar de grond en had verzorging nodig. Waar niemand hoopte op een blessure kwam publieksfavoriet Lars Janssen de dug out uit om hem te verzorgen. Indien Alex niet verder kon zou Lars zijn grootse rentree maken bij het eerste elftal. Dit bleef uit omdat de blessure van Alex mee bleek te vallen.

In een vrij saaie wedstrijd werden uiteindelijk wel 3 punten behaald door Slekkerboys. Hierdoor stijgen de boys naar een mooie 6de plaats op de ranglijst. Zondag staat er een uitermate belangrijke wedstrijd op het programma. Om 14:30 wordt er afgetrapt op het sportpark van Crescentia. De ploeg waarvan 2 weken geleden nog met 0-2 van werd verloren. Voor Slekkerboys is een overwinning essentieel, met 9 punten uit 3 wedstrijden is de ploeg uitstekend gestart in de derde periode. In de strijd om deze periode doet de tegenstander ook volop mee. Hierdoor is alle steun hard nodig en zal niets minder dan een overwinning geëist worden!