85'
Assist: Alex Wolters

5e klasse C

7 april 2019 14:30

Op 7 april 2019 stond een bijzondere wedstrijd op het programma voor twee spelers van het thuisspelende Slekkerboys. Alex Wolters en Mathijs Derks mochten namelijk aantreden tegen hun oude team MBC. Een wedstrijd die zeker voor hun niet verloren kon gaan.

In het eerste deel van de wedstrijd was het de thuisploeg dat de eerste kleine kansen kreeg. Het was echter vaak de eindpaas die niet nauwkeurig genoeg was. Zo waren het voornamelijk Rik Penners en Dylano Bongers die hun tegenstander de baas waren. Het enige wat de buitenspelers te verwijten viel, was dat de voorzetten niet op t hoofd van Alex Wolters, beter bekend als 50cent Wolters, kwamen. De grootste kans was nog voor Dylano die op aangeven van Mathijs het doel onder vuur nam met een kopbal. Met een katachtige reflex werd de bal uit de linkerbovenhoek getikt door de doelman van MBC.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg Maasbracht haar eerste mogelijkheid. Via een lange bal kwam de bal aan de linker kant van het veld terecht. Vanaf deze kant werd een voorzet gegeven die vervolgens als een echte spits werd afgemaakt door Dennis Vogels. Waar Dennis tegen Walburgia een niet te missen kans om zeep wist te helpen was hij vandaag wel trefzeker. Het enige minpunt van de goal was dat het om een eigen doelpunt ging. Zo kwamen de bezoekers uit Maasbracht op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Ondanks het veldoverwicht was het de boys nog niet gelukt om te scoren. In de tweede helft moest hier verandering in komen.

Het devies van de tweede helft bleef hetzelfde: Rustig blijven voetballen en dan zouden de kansen vanzelf komen. Na 5 minuten spelen in de tweede helft, was het inderdaad Slekkerboys dat een grote kans kreeg. Mata Derks stuurde Rik Penners weg met een Messiaanse steekpass. In eerste instantie leek het erop dat Rik de bal niet langs de doelman wist te krijgen, echter in tweede instantie kon hij de scoren gelijktrekken door de bal in het lege doel te koppen. Na de tegenslagen van de afgelopen 2 wedstrijden was dit een zeer belangrijk doelpunt voor de Slekkerboys.

Na de gelijkmaker wilde de thuisploeg het spel blijven maken. 5 minuten na de 1-1 was het Rick Heijnen die het avontuur opzocht en een slalom starten. Na 2 man te hebben omspeelt, vond hij Alex Wolters in de 16 meter. Deze kapte zijn directe tegenstander met een Novakovic (spits van Fortuna) achtige beweging uit, om vervolgens de bal in het doel te leggen. Een schitterende aanval die voor een 2-1 voorsprong zorgde. Na een mindere periode was daar eindelijk weer eens een voorsprong voor de boys.

De laatste 35 minuten moest de voorsprong vastgehouden worden. Met een adembenemend mooie sfeer mochten de boys de voorsprong niet meer uit handen geven. Zo werd bijvoorbeeld invaller Ties van de Ven luidkeels toegezongen door de F-side van de Slekkerboys. De fans gaven dat extra beetje steun waardoor iedereen door het vuur ging voor elkaar om de overwinning binnen te slepen. In een vooral kwalitatief slecht laatste half uur bleven de echte grote kansen uit. Alleen Alex Wolters kreeg een mogelijkheid op een afgemeten voorzet van Dylano “the natural” Bongers. Alex leek de 3-1 binnen te tikken, was het niet dat de bal van de lijn werd gehaald.

In de slotfase begon Maasbracht aan een slotoffensief. Ondanks de opportunistische speelstijl was het alleen Slekkerboys dat gevaarlijk was op de counter.  Zo was het Alex Wolters die Guus Coonen lanceerde richting het doel van Maasbracht. Oog in oog met de doelman bleek Guus een koelbloedige afmaker te zijn, hij schoof te bal namelijk onder de doelman door en stelde daarmee de winst veilig. De fans waren door het dolle heen en scandeerde “Guusje in oranje”. Het is de grote vraag of dit doelt op een telefoontje van bondscoach Ronald Koeman of het iets te vroeg vieren van koningsdag door trainer René Meekels.

In de laatste minuut had het nog 4-1 kunnen worden, na een combinatie tussen Luuk Verfürth en Guus Coonen gaf eerstgenoemde de bal voor op Alex Wolters. De spits van Slekkerboys werd echter geveld door kramp in notabene zijn heup waardoor hij niet tegen de bal aan kon lopen. Hierdoor bleef de eindstand 3-1.

Natuurlijk worden alle fans bedankt voor de geweldige sfeeracties. Aankomende donderdag spelen de boys een uitwedstrijd tegen Leveroy. Hier wordt er niets minder dan 3 punten verwacht, zeker nu duidelijk is geworden dat de altijd zo normaal gebleven Lars Janssen zijn rentree maakt in de selectie!