83'
... (schot)

5e klasse C

22 april 2019 14:30

Na een 8-1 overwinning op SVVH en een geslaagd teamuitje op zaterdag, stond er op deze Tweede Paasdag de wedstrijd tegen de mannen uit Grathem, Kelpen-Oler en Hunsel op het programma. De Boys moesten deze wedstrijd winnen om naar boven te kunnen blijven kijken en om eventueel mee te kunnen dingen om de derde periode. Door het voorjaarszonnetje en het gesproeide veld waren de omstandigheden ideaal om een lekker potje te “ballen”. In de eerste helft ging het spel allebei de kanten op, waarbij de GKC licht de overhand had. Dit resulteerde ook in een aantal kansen voor de uitploeg, waarbij er helaas voor de Boys eentje van tegen de touwen vloog. Een voorzet van de zijkant kwam via Sander in de voeten van de tegenstander en die trapte de bal binnen. Vlak voor rust, op een psychologisch sterk moment, kwamen de Boys echter langszij. Een houdbaar lijkend schot, van een meter of twintig, van Guus ging via de doelman in het doel. In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, maar deze keer waren het de mannen in het groenwit die iets meer lieten zien dan hun tegenstander. Dit leverde een kopkans op voor de net ingevallen Maico na goed terugkoppen van Loek. Ook “De Bomber van Brach” (Alex) kreeg nog een goede mogelijkheid, maar in plaats van deze mogelijkheid uit te spelen besloot hij vanaf een metertje of zestig met zijn binnenkant naast het doel te schieten. Het waren echter de mannen in het blauwzwart die aan het langste eind trokken. Zo’n tien minuten voor tijd kwam er weer een voorzet van de zijkant, die door alles en iedereen werd gemist en bij de tweede paal werd binnengetikt. Dit was ook meteen het laatste doelpunt van deze wedstrijd, waardoor er een 1-2 eindstand op het bord kwam. Al met al kan er gezegd worden dat de gelukkigste van de twee ploegen deze wedstrijd gewonnen heeft. Een punt voor onze mannen was echter niet onverdiend geweest.