1 - 0

Slekker Boys 1 (zon)

5e klasse C

17 februari 2019 14:30

Na de winterstop en enkele goede oefenpotten was het zondag 17 februari weer tijd voor deel 2 van het voetbalseizoen. Op deze dag waar het zonnetje lekker scheen en een aangenaam temperatuurtje aanwezig was, reisden de boys af naar Echt waar de wedstrijd die iedereen zeer zeker wilden winnen. Het was derbytime!

Na de bespreking een goede warming-up en enkele opendeuren die zijn ingetrapt in een interview kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Toen de klok aangaf dat het 14;30 was trapte Rios af. In de 6de minuut werd doelman Sander Wijnen op de proef gesteld en moest zich strekken om een goed geplaatste vrije trap langs het muurtje eruit te tikken. Verder gebeurde er niet veel spannends in het eerste kwart van de wedstrijd op enkele voorzetten en een afstandschot in de handen van de doelmannen aan beide kanten tot in de 27ste minuut een speler van Rios van een afstand de doelman van de Slek nog eens wilde testen, dit resulteerde in een corner voor Rios. Al snel bleek dat Rios erg gevaarlijk was met dodespel situaties waar deze corner over doelman Sander zeilde en Mathijs Derks de bal op de lijn kon verwerken. Rios had wat meer grip op de wedstrijd en zette wat meer druk naar voren, dit resulteerde in een gevaarlijke voorzet die de spits van de tegenpartij over het doel knikte. De Slek kreeg nog een kansje in de laatste minuut van de 1ste helft door een foute inspeelpass van de doelman die Dylano Bongers goed onderschepte maar dit resulteerde helaas niet voor een doelpunt. Zodoende floot de scheidsrechter af voor de rust.

Na wat tactische wisselingen binnen het elftal kon de 2de helft beginnen. Rios kreeg al vroeg een corner de wederom gevaarlijk bleek. De bal bleef hangen in het strafschopgebied van de boys en kwam voor de voeten bij een speler met een rood shirt aan, de aanlegde voor een schot maar de bal weer van de lijn werd gehaald. Ditmaal door Luuk Verfurth. Na doeltrap kwam de bal uiteindelijk bij Luuk uit die een sprintje naar voren inzette en een goede voorzet produceerde in de richting van onze linkerspits Rik Penners die de bal lekker raakte maar helaas de bal aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. In de 69ste minuut zocht Rios nogmaals de aanval op en dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Waarbij een goede langs bal werd gegeven kwam centrumverdediger Dennis Vogels net te kort en de bal kwam in de voeten van Riosspits die knap controleerde en de bal richting de bovenhoek schoot. 1-0. De boys moesten hier wat aan gaan doen en drukte waat meer naar voren toe. Max Vogels slingerde de bal richting de 2de paal waar Rik Penners stond die de bal goed teruglegde maar helaas kwam Rick Heijnen net een teenlengte tekort om het netje te laten bollen. Rios zette een snelle counter in maar doelman Sander kon de bal rustig uit de lucht plukken. Trainer Rene Meekels moest iets forceren en bracht Loek Janssen in. Dit plan bleek bijna te werken naar een mooie slalom langs de doellijn bereikte hij de 16 meter, legde de bal terug en kwam voor de voeten van Rik Penners terecht de zicht niet bedacht en gelijk de trekker overhaalde. Helaas kon Rik niet tekenen voor de gelijkmaken en zag zijn inzet langs het doel verdwijnen. Na een goede aanval langs de rechterflank was hier Ties van de Ven die nogmaals de bal voor de pot slingerde en bereikte Guus Coonen die ‘net’ niet het doel wist te raken. De scheidsrechter vond het goed geweest en floot de wedstrijd af, de boys keerde met een nederlaag op zak terug naar de Slek.