Datum

18 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een week nadat de carnaval was ingeluid, stond op 18 november een thuiswedstrijd voor Slekkerboys op het programma tegen Leveroy dat vierde stond op de ranglijst. In een ijzig koud stadion moesten de supporters die de Slek een warm hart toe dragen achter hun ploeg gaan staan. Want als er een overwinning geboekt zou worden, kon er een flinke stap op de ranglijst gezet worden.

In de eerste 10 minuten was aan alles af te lezen dat de Slek niet uit de kleedkamer was gekomen om te gaan verdedigen. Er werd namelijk schitterend voetbal gespeeld in het eerste deel van de wedstrijd. De eerste echte kans van de wedstrijd ontstond nadat Mata Derks druk zetten op de defensie van de gasten. Dit leidde tot balverlies waarna Rik Penners een puntgave voorzet gaf. Deze werd door Alex Wolters, beter bekend als Peukie Wolters, met een technisch knappe volley in het dak van de goal geschoten. Een prachtige en verdiende 1-0 voor de boys.

Na het eerste doelpunt bleef het initiatief bij de thuisploeg. Want na 20 minuten begon een aanval bij laatste man Janssen, die via de pientere rechts back, Mathijs wist te bereiken. Deze ging een combinatie aan met bambi Coonen. Vervolgens gaf Mathijs een afgemeten voorzet op het hoofd van Rik Penners die de 2-0 tegen de touwen kopte. Zo’n mooi uitgespeelde goal komt niet vaak voor in de vijfde klasse. Daarom was het ook rede voor een feestje. De supporters van de thuisploeg zongen en sprongen van blijdschap. Het feest was zelfs zo groot dat er een aardbeving van 2.3 op de schaal van richter is gemeten. Na de 2-0 was het voetbal een stuk minder dan in het eerste half uur. Echter konden de mannen van Leveroy geen enkel gevaar uitrichten waardoor de ruststand 2-0 was.

In de rust kwam de gretige Delano “bontkraag” Bongers in het veld voor Guus Coonen. Het niveau van de eerste helft werd door de thuisploeg niet meer behaald. Ondanks dat was de Slek wel de enige ploeg die aanspraak maakte op een doelpunt. Zo werd na ongeveer een uur spelen een voorzet van Verfürth voorlangs geschoten door de ingevallen Bongers. In een ver gevorderd stadium van de wedstrijd was er nog een kans voor de thuisploeg. Weer was het Bongers die vanaf de rechterzijkant het doel van de gasten onder vuur nam. Zijn poging werd door de doelman van Leveroy knap gekeerd. Ondanks dat de tweede helft niet kon tippen aan het schitterende spel dat in het eerste half uur werd behaald stond de verdediging van de thuisploeg als een huis. De gasten hebben weinig tot geen kansen gehad om het doelman Wijnen lastig te maken. Het bleef bij een aantal afstandsschoten die veelal de juiste hoogte en richting misten. Hierdoor wonnen de Slekkerboys knap met 2-0 van Leveroy.

Door dit resultaat zijn de boys naar de vierde plaats van de ranglijst geklommen. Aankomende zondag, 25 november, komen de mannen van SVH op bezoek. De nummer 1 van de ranglijst gaat proberen een eind te maken aan een reeks van 3 overwinningen op rij. Wij willen alle fans, mensen uit de buurt en andere aanhang uitnodigen om de op papier schitterende wedstrijd bij te wonen. Echter is papier geduldig en zullen we zondag zien hoe deze wedstrijd gaat verlopen.

Wij willen graag alle fans bedanken die de Slekkerboys gesteund en toegezongen hebben tijdens de wedstrijd tegen Leveroy!