Guus Coonen (schot)
75'

5e klasse C

19 mei 2019 14:30

Op een benauwde zondag middag stond het affiche tegen het 1e elftal van RKSVV op het programma.   De vorige wedstrijd tegen het elftal uit Swartbroek eindigde, door een doelpunt van de thuisploeg in de laatste minuut, in een gelijkspel. Dit gelijkspel had een bittere smaak bij de boys in de mond achtergelaten. Dit gecombineerd met het feit dat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was, en dat de trainer bij een overwinning de boys ‘un vaat beer’ had  beloofd zorgden ervoor dat de boys tot op het bot gemotiveerd waren om vandaag de 3 punten op de slek te houden.

De boys begonnen aan de wedstrijd met een klassieke 4-3-3 opstelling, die ze dit seizoen al veel punten had opgeleverd. Er werd fel aan de wedstrijd begonnen, dit resulteerde in enkele goede kansen die helaas niet verzilverd konden worden. Dat er nog 0-0 op het scorebord stond stond het elftal onder leiding van Rene Meekels niet aan. Halverwege de 1e helft werd het aanvallend voetbal dat er door de slek gespeeld werd toch beloond. Toen Mathijs Derks met een mooie steekbal Max Vogels 1-op-1 met de keeper zetten, Max tikte de bal keurig langs de keeper en zorgden op die manier voor de verdiende 1-0.

Later in de 1e helft kreeg Dylano Bongers een opgelegde kans om het voor rust nog 2-0 te maken en de wedstrijd in het slot te gooien toen hij 1-op-1 kwam met de doelman van RKSVV. Dylano schoof de bal langs de keeper, de fans en de boys’ eigen Loek Janssen waren al aan het juichen. Maar dit was tevergeefs want tot iedereens verbazing belande de bal centimeters naast het doel. Ondanks dat de kansen voor de slek waren stond er met rust nog maar 1-0 op het scorebord.

Na een welverdiende rust werd begonnen aan de 2e helft. Het doel was duidelijk, de score uitbreiden en de 3 punten op de slek houden. Het was te zien dat de boys zo snel mogelijk wilde beslissen, er werd aanvallend voetbal gespeeld en het publiek werd getrakteerd op enkele Barcelona-achtige aanvallen. Het goede spel werd beloond toen de enige echte Rick Heijnen de 2-0 binnen schoot en het ‘vaat beer’ en de 3 punten zo goed als veilig stelde.

Niet veel later was het Alex Wolteriç die door goed druk te zetten de verdediger de bal kon ontrafelen en zo in een keer oog in oog stond met de doelman. Met een fraaie beweging omspeelde Alex de keeper en tekende voor zijn 17e doelpunt van het seizoen. 3-0!! Het feest kon niet meer stuk.

Maar de boys waren nog niet tevreden met de 3-0 en bleven aanzetten. Uiteindelijk was het de routinier Guus Coonen die in zijn waarschijnlijk laatste thuiswedstrijd voor het 1e elftal van de slek keeper kansloos liet en hiermee vlak voor het einde van de wedstrijd voor de 4-0 zorgden.

Volgende week staat de kraker tegen het 1e elftal van RKAVC op het programma. Hier zullen de boys alles op alles zetten om het seizoen goed af te sluiten, en voor de laatste keer dit seizoen de volle 3 punten te pakken.