85'

5e klasse C

20 april 2019 18:00

Nadat op Goede Vrijdag al de eerste zomerse temperaturen van het jaar waren gemeten was het ook op paaszaterdag weer heerlijk vertoeven. Het kwik steeg tot boven de 25 graden en de barbecue kon daarom gerust worden uitgehaald. Op de Slek stonden er deze paaszaterdag twee inhaalwedstrijden op het menu namelijk Slekker Boys 1 - SVVH 1 en Slekker Boys 3 - SVC 2000 4.

Het eerste elftal van de Slekker Boys was er na teleurstellend puntverlies tegen Crescentia op gebrand om de drie punten op de Slek te houden. De vorige ontmoeting tussen de Slekker Boys en de gasten uit ‘Heibloom’ was geëindigd in een 4-1 overwinning voor de mannen van de Slek. Die overwinning gaf natuurlijk vertrouwen voor dit duel maar in het verleden behaalde resultaten bieden nu eenmaal geen garantie voor de toekomst. Het elftal was zich hier terdege van bewust en kwam daarom furieus uit de startblokken.

Vanaf het moment dat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd maakte de Slekker Boys het de tegenpartij onmogelijk om te voetballen. De verdediging van SVVH werd continue onder druk gezet en de bal was na balverlies iedere keer weer snel in het bezit van de Slek. In de eerste vijf minuten resulteerde dit al in enkele opgelegde kansen. Zo kwam na een goede actie van Luuk Verfürth aan de rechterkant de bal voor de voeten van Max Vogels die de bal strak voorgaf en Alex Wolters bereikte bij de tweede paal. Alex, de man met meer bijnamen dan doelpunten, nam de bal aan en rondde beheerst af.

Het snelle doelpunt gaf de Slekker Boys het gevoel dat het wel eens een echt doelpuntenfestijn kon worden. En dit gevoel klopte ook nog want enkele minuten later was het alweer prijs. Na een sublieme steekpass vanuit het middenveld werd Alex Wolters weggestuurd en kon hij 1-op-1 met de keeper van de tegenpartij. Net als bij zijn vorige kans bleef hij weer uiterst rustig en legde hij de bal koelbloedig in het doel. Na vorige week waar bepaalde supporters zich nog afvroegen “Hoeveel kansen heeft die Alex eigenlijk nodig?” liet hij vandaag weer zien over een echt torinstinkt te beschikken.

Na het tweede doelpunt van de Slek waren nog altijd pas zes á zeven minuten gespeeld en was SVVH nog amper op de helft van de thuisploeg geweest. Zelfs na de 2-0 wisten de Slekker Boys van geen ophouden en gingen ze maar door met aanvallen. Dit keer werd Dylano Bongers met een steekpass gelanceerd die vervolgens zijn directe tegenstander er volledig uitrende en bal de achter de doelman van Heibloem schoot. Dylano was volledig door het dolle heen en gooide er zelfs nog een weergaloze salto uit waar menig turner jaloers op zou zijn.

Het derde doelpunt zorgde ervoor dat sommige supporters de aanwezige Feyenoord fans weer even aan het zweten brachten door “10! 10! 10!” te gaan roepen. Echter ging de Slekker storm wat liggen en kon de keeper van SVVH weer wat op adem komen. Ondanks nog enkele grote kansen wist de Slek de score niet meer uit te breiden voor de rust. Integendeel, een aanvaller van Heibloem wist tijdens een scrimmage in de zestien de bal nog net voldoende aan te raken en in het doel te werken. Dit tegendoelpunt was toch een klein smetje op de goede eerste helft van de Slek.

Nadat beide partijen weer uitgerust waren floot de scheidsrechter voor aanvang van de tweede helft. Net als in de eerste vijfenveertig minuten schoten de Slekker Boys ook nu voortvarend van start. Binnen enkele minuten werd Luuk Verfürth aan de rechterkant al de diepte ingestuurd die vervolgens Alex Wolters met een afgemeten voorzet wist te bedienen. Voor Drogbalex Wolters was het een koud kunstje om de bal te af te ronden en zijn hattrick te volmaken. Dit doelpunt betekende alweer zijn vijfde doelpunt in de laatste vier wedstrijden.

De scoringsdrift van Alex haalde ook het beste in Guus Coonen naar boven die natuurlijk niet kon achterblijven. Na een fenomenale crosspass à la Frank de Boer van Dennis Vogels nam Guus de bal aan en omspeelde hij de verdedigers van Heibloem alsof ze er niet stonden om hierna de bal in de verre hoek te schuiven. Met dit doelpunt zette hij de 5-1 op het scorebord en kregen de mannen van de Slek het idee dat de dubbele cijfers er vandaag misschien toch eens in konden zitten.

Waar de spelers van SVVH er al na de eerste tien minuten niet meer veel zin in hadden daar bleven de Slekker Boys maar doorgaan. De kansen bleven zich achter elkaar opstapelen en de keeper van Heibloem draaide overuren. Zo kwam na ongeveer een uur een verre corner van Max Vogels bij Mathijs Derks voor de voeten. Mathijs controleerde de bal en schoot hem onberispelijk in de verre hoek. De onfortuinlijke keeper kon zijn hengel weer te voren halen en kon voor de zesde keer deze avond vissen.

Het in volle getale aanwezige publiek had al zeven (!) doelpunten gezien en toen moest de mooiste goal van de avond nog komen. Na een fout in de opbouw van de tegenpartij kwam de bal terecht bij Max Vogels die een hoge bal op de vrijstaande Guus Coonen gaf. Guus bedacht zich geen moment en volleerde de bal op sublieme wijze in de bovenhoek. Hiermee bracht hij zijn seizoenstotaal alweer op negen doelpunten.

Het slotakkoord was voor Max Vogels. Nadat Luuk Verfürth er aan de rechterkant goed was doorgekomen schoot hij de bal hard het zestienmetergebied in, in de hoop dat iemand hem zou aanraken. Dit plan lukte en de bal kwam via meerdere spelers uiteindelijk terecht bij Max die op z’n Inzaghi’s op de juiste plek stond en de bal het laatste zetje gaf. Na dit fenomenale doelpunt kregen de Slekker Boys nog enkele kansen maar misten zij helaas de scherpte voor het doel om nog verder uit te lopen. De wedstrijd eindigde dus in een 8-1 overwinning voor de Slek.

Wij willen weer iedereen bedanken die aanwezig was tijdens dit spektakelstuk en hopen ook de komende wedstrijden weer op jullie ‘steun’.