0 - 2

Walburgia 1 (zon)

5e klasse C

4 april 2019 20:00

Door een aantal afgelastingen stond er een doordeweeks programma op de planning voor de boys. Na de verloren wedstrijd van afgelopen zondag wouden de boys zich graag revancheren. De boys namen het op de donderdagavond op tegen de ploeg uit Ohé en laak, Walburgia. Een ondergaande zon was het decor van de warming-up waarna om acht uur stipt het fluitsignaal werd gegeven en Slekker Boys de aftrap kon nemen. De wedstrijd was begonnen.

De boys hadden de bal vaak in het bezit en er werd achterin veel rondgetikt om zo een opening te vinden. Grote kansen ontbraken in de eerst twintig minuten waarbij het spel zich vooral voordeed op het middenveld. Toch kwam Walburgia uit het niets op voorsprong via een ingooi. De bal werd ingegooid en het kopduel werd met twee man verloren waarna de bal voorgezet kon worden. De bal kwam terecht bij de aanvaller van Walburgia die helemaal vrij stond en de bal in de lange hoek schoot. 0-1. De boys bleven rustig doorvoetballen en probeerden via de vleugels een opening te vinden. Via een steekbal vanuit het midden werd Rik Penners weggestuurd. De keeper van Walburgia was eerder bij de bal, maar schoot de bal tegen Rik Penners aan. De bal vloog richting het doel, maar rolde helaas aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. In het midden van de eerste helft was er een wissel bij de boys. Rick Heijnen raakte geblesseerd bij een tackle waarna Loek Janssen hem verving. Via een opbouw van achteruit werd een aanval opgezet over de vleugel waarna de voorzet werd geblokt door de verdediger van Walburgia. De corner werd getrapt en belande op het hoofd van onze spits, Alex Wolters. Hij kon de bal net niet genoeg naar onder koppen waarna de bal over het doel verdween. Dit was niet de enigste kans die ontstond door een corner. Een paar minuten later kregen de boys weer een corner. De bal werd in eerste instantie weggekopt, maar kwam in de voeten van Mathijs Derks terecht. De middenvelder twijfelde niet en nam de bal in keer op de pantoffel. Het was een hard schot, maar in het midden van de goal waardoor de keeper de bal nog kon pareren. De eerste helft zat erop en beide teams konden aan de thee.

Na 15 minuten pauze ging de tweede helft van start. De boys waren niet van plan om punten te verspelen en dit was ook meteen duidelijk. De tweede helft werd fel gestart en er werd druk gezet op de helft van Walburgia. Dit leidde echter niet tot kansen. Walburgia kreeg een vrije trap aan de zijkant van de zestien. De bal werd scherp voorgeslingerd en de spelers gingen de lucht. Het is nog op de dag van vandaag onduidelijk of de bal werd aangeraakt of niet, maar de bal belandde uiteindelijk in het doel. 0-2. Om een nederlaag te voorkomen werd er nog een keer vers bloed in het veld gebracht. Dylano Bongers betrad het veld voor Guus Coonen. Via een aanval over de rechterkant belandde de bal uiteindelijk bij Dylano Bongers die naar binnen trok en schoot. De bal eindigde naast de goal. De boys kregen nog een grote kans aan het einde van de wedstrijd. Via een mooie actie over de rechterflank werd de bal voorgezet op Alex Wolters waarop de spits de bal terug kopte naar Dennis Vogels . Dennis Vogels zag zijn poging tegen de paal gaan en kreeg de bal weer terug tegen zich aan waarna de bal over de achterlijn rolde. Het eindsignaal klonk op Sportpark Slekker Boys en de wedstrijd was ten einde.

De boys hebben gestreden, maar het gewenste resultaat werd helaas niet behaald. Aankomende zondag spelen de boys de volgende wedstrijd thuis tegen MBC’13.