85'
Assist: Rik Penners

5e klasse C

14 oktober 2018 14:30

Zondag 14 oktober, een dag waarbij het kwik nog tot 26°C wist te stijgen. Na drie wedstrijden waren de boys nog steeds ongeslagen en deze lijn moest dan ook doorgezet worden in de vierde wedstrijd van het seizoen.

Het begin van de wedstrijd begon aan beide kanten afwachtend en slordig. Wellicht dat het warme weer de nodige uitwerking had op de spelers. Toch wisten de bezoekers van RKAVC het doel al na 5 minuten te vinden en kwamen ze op een vroege voorsprong, 0-1. Na het matige begin kregen de boys meer grip op de wedstrijd, maar dit overwicht kon niet omgezet worden in doelpunten. Vlak voor de rust was het zelfs RKAVC dat de score wist te verdubbelen en de 0-2 wist binnen te schieten.

Na dit doelpunt gingen de spelers aan de thee en konden de trainers de nodige aanpassing doorvoeren. In de rust werd voor de boys duidelijk dat er in de tweede helft meer op de mat gelegd moest worden en dat er meer duels gewonnen moesten worden.

Toch was het RKAVC dat wederom effectiever was en de 0-3 wist te scoren. Na dit doelpunt leek de wedstrijd beslist te zijn in het voordeel van RKAVC. Toch wisten de boys de spanning terug te brengen door via Alex Wolters de 1-3 te scoren. Nadat de druk werd opgevoerd door de boys werd er aan de andere kant van het en strafschop gegeven na een counter van de uitploeg. De strafschop werd benut en de 1-4 stond op het scorebord. Ondanks deze achterstand bleven de boys wel zoeken naar een doelpunt. Dit doelpunt viel uiteindelijk nadat Guus Coonen de voorzet van Rik Penners wist te verzilveren waardoor de 2-4 op het scorebord verscheen. Dit bleek tevens de eindstand waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen reeks voor de boys. Volgende week staat er voor de boys weer een lastige wedstrijd op het programma. Dan zullen ze het in een uitwedstrijd opnemen tegen de koploper S.V. Heythuysen.