0 - 2

MBC'13 1

Groep 1 41

1 september 2019 14:30

De maand september is net begonnen, en de zomer is bijna voorbij. Maar toch scheen het zonnetje op de Slek, de 1e wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen stond namelijk op de planning.

De boys hadden een goede voorbereiding gedraaid en gingen vol met goede moed de eerste bekerwedstrijd tegen MBC in.

Vlak voor de wedstrijd werd de mentale veerkracht van de boys echter nog op de proef gesteld toen ze het verschrikkelijke nieuws te horen kregen dat sterspeler Lars Janssen er niet bij kon zijn.

Het was nu aan de rest van het team om dit grote gemis op te vullen.

De trainer, Rene Meekels, had er nog steeds het volste vertrouwen in en stuurde de boys na nog een paar laatste aanwijzingen te hebben gegeven het veld op voor de 1e helft.

De toon voor het nieuwe seizoen werd direct gezet, de boys lieten direct zien dat ze ‘echt’ voetbal willen spelen. Het balletje ging gemakkelijk van voet tot voet en het zou niet lang duren tot de kansen op een doelpunt kwamen.

De eerste grote kans kwam op naam van Dylano te staan die zich zelf na een goede persoonlijke actie 1-op-1 zetten met de keeper. Helaas zag Dylano zijn schot centimeters naast het doel belanden, de 1-0 bleef dus nog even uit.

Ondanks het nog 0-0 stond bleef de Slek jagen op het 1e doelpunt van de wedstrijd. Het was bijna linksback Hugo Cloudt die voor de 1-0 tekende nadat Hugo, na een geniale actie, oog in oog met de keeper van MBC kwam te staan die het schot van Hugo nog maar net wist te stoppen.

Het was bijna rust en het leek er alle schijn van te hebben dat met de brillenstand, 0-0, de rust in zou worden gegaan.

MBC gooide echter roet in het eten toen ze enkele minuten voor rust uit een voorzet de 0-1 wisten binnen te koppen. Kort na de 0-1 werd het rustsignaal gegeven.

De Slek begon vol enthousiasme aan de 2e helft, dit enthousiasme werd echter snel neergeslagen toen de scheidsrechter besloot om debutant Alex Golsteijn zijn 2e gele kaart van de wedstrijd te geven nadat hij een ‘licht’ duwtje uitdeelde aan de tegenstander.

De 2e helft was nog geen 5 minuten onderweg en de boys moesten met 10 man verder.

Het was nu aan de Slek om te laten zien dat ze ook met één man minder mee konden, en zelfs het spel konden maken. Dit lukte bij vlagen na behoren.

Er werden nog steeds goede kansen gecreëerd door de Slek dat met gevaarlijke voorzetten nog kort bij de gelijkmaker kwam.

Helaas voor de Slek wist MBC gebruik te maken van hun overtalsituatie toen de rechtsachter van MBC met een hoge bal de rechter aanvaller diep wist te sturen, deze schoof op zijn beurt de bal langs doelstopper Sander Wijnen en tekende zo voor de 0-2.

Het ging een lastig verhaal worden voor de boys om met een man minder de 2-0 achterstand nog om te zetten naar een overwinning. Tot de laatste minuut werd er alles aan gedaan om nog een resultaat te halen, maar dit mocht niet baten. En zo eindigde de 1e bekerwedstrijd van het seizoen in een 2-0 nederlaag voor de boys.

Volgende week hebben de boys de kans om de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te halen tegen het 1e elftal van FC Maasgouw.