Wedstrijdverslag FC Maasgouw – VV Slekker Boys

1 - 0

Slekker Boys 1 (zon)

Groep 1 41

8 september 2019 14:30

Op zondag 8 september stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor Slekker Boys. Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen MBC’13 waren de Boys extra gemotiveerd om vandaag voor een beter resultaat te gaan. Daarnaast was er nog een andere motivatie, doelman Sander Wijnen vierde zijn 20e verjaardag op deze dag en daarom vastberaden om de nul te houden. De tegenstander was FC Maasgouw, een jonge ploeg uit de vierde klasse; op voorhand een lastige wedstrijd dus.

De wedstrijd kon beginnen en het spelbeeld was vrij snel duidelijk. De Slekker Boys voetbalde niet onaardig mee, maar het waren de spelers van FC Maasgouw die toch voornamelijk het spel maakten en balbezit hadden. Desondanks wist Maasgouw toch niet tot erg grote kansen te komen. Halverwege de eerste helft kwam er dan toch een grote kans voor de spits van de tegenstanders, de spits kwam oog in oog met doelman Sander en probeerde de bal met “een stiftje” over de doelman te krijgen en dat lukte ook. Gelukkig voor de Slekker Boys ging de bal daarmee ook over het doel heen.

Het enige schot van de Slekker Boys in de eerste helft kwam van Ties van de Ven, die het op zijn heupen kreeg. Hij besloot als centrale verdediger maar eens een actie te maken en probeerde het met een schot van ongeveer 30 meter, dit schot kwam echter niet in de buurt van het doel van de tegenstander.

De beide ploegen gingen met 0-0 de rust in. In de tweede helft kwam er vers bloed in de ploeg. Alex Wolters kwam in het veld voor Rick Heijnen en Kevin Geurts kwam in het voor Ties van de Ven. Het spelbeeld veranderde niet erg veel in de tweede helft, maar Maasgouw kwam nog steeds niet tot erg grote kansen.

De eerste echte grote kans in de tweede helft kwam dan ook voor Slekker Boys. Het was ongeveer in de 75e minuut toen de bal voor het doel bleef hangen uit een hoekschop. Deze bal viel voor de voeten van Alex Wolters, echter wist de doelman het schot van Alex tegen te houden door snel uit zijn doel te komen.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een bloedeloos gelijkspel, tot dat in de 85e minuut een speler van Maasgouw maar eens besloot om uit te halen op een terugvallende bal. Dit “zondagsschot” van een meter of 25 vloog dan ook stijf in de linker bovenhoek, doelman Sander Wijnen was kansloos. Na dit doelpunt kwamen er geen echte kansen meer aan beide kanten en de wedstrijd eindigde dus in 1-0.

Volgende week zondag staat om 12:30 de laatste bekerwedstrijd tegen VV Linne op het programma. Ondanks dat de Boys niet meer door kunnen in de beker, gaan ze toch een goed resultaat en daarbij hopen we op uw steun!