Datum

24 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 24 november stond de wedstrijd tussen Slekker Boys 1 en Urmondia 1 op het programma. Dit zou tevens de eerste wedstrijd voor de tweede periode zijn. Een goede start hieraan is essentieel voor de thuisploeg.

In een onrustige openingsfase was het Slekker Boys dat de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in weinig kansen omdat er heel veel slordigheidsfouten zaten in het spel. Na ongeveer 20 minuten werd Rik Rock, die in de spitst startte, ingespeeld aan de rand van het 16 meter gebied. Na het overzicht goed te hebben bewaard vond hij collega spits Alex Peukie Wolters aan de zijkant van het strafschopgebied. Alex wachtte met de voorzat totdat Rik positie had gekozen. Toen dit het geval was, gaf Alex een sublieme voorzet die Rik in het doel volleerde. De voorsprong was daar voor Slekker Boys!

Ook na de 1-0 dicteerde Slekker Boys het spel. Maar de slordigheden verdwenen niet uit het spel. Hierdoor bleef Urmondia in de wedstrijd. Na 40 minuten resulteerde dit in een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal werd voorgegeven en door vrijwel iedereen gemist. Totdat als een duveltje uit een doosje de spits van Urmondia de bal bij de tweede paal hoog in de touwen schoot. Een ongelukkig moment vlak voor rust leidde tot de gelijkmaker.

In de rust werd duidelijk dat het echt beter moest en dat er gewonnen zou moeten worden. De intentie in de tweede helft werd duidelijk toen Guus Coonen inviel voor Dennis the bird. Een aanvaller in het veld voor een verdediger. Helaas voor de thuisploeg pakte de wissel verkeerd uit. De volledige controle op de wedstrijd verloor de thuisploeg. Het was Urmondia dat telkens op de counter gevaarlijk was. Zo kwam de linksback van de uitploeg aan de linker kant door. Deze legde de bal perfect op het hoofd van de spits. Met een makkelijk kopbal bracht hij Urmondia op een 1-2 voorsprong. Een grote domper voor Slekker Boys, dat de rug moest rechten en zoals zo vaak moest laten zien over veerkracht te beschikking.

In de laatste 20 minuten werden vooral ballen over de achterlijn gedribbeld of geschoten. Een nederlaag leek niet meer voorkomen te kunnen worden. Echter was daar Guus Bambi Coonen die in het zestien meter gebied naar de grond ging. Een domme overtreding leidde tot een penalty in de laatste minuut. Als een echte spits eiste Rik van der Steen de bal op. Iedereen hield zijn adem in. Het fluitje van de scheidsrechter klonk en Rik van der Steen kon op de valreep een punt redden voor Slekker Boys. Als een ware killer schoot Rik de bal in het doel, 2-2!

Ondanks de gelijkmaker in de laatste minuut mag Slekker Boys niet tevreden zijn met dit resultaat. Het spel was veel te slordig en het ontbrak aan de over mijn lijk mentaliteit. Kortom een schamel gelijkspel voor het team van Meekels dat zich kan gaan opmaken voor de derby tegen Susterse Boys. Uiteraard willen we wel alle supporters bedanken voor de steun en toeverlaat tijdens de wedstrijd. We hopen iedereen weer te verwelkomen volgende week op sportpark Ijzerenbosch in Susteren. Hier kunnen de Boys zich revancheren voor het matige gelijkspel tegen Urmondia.