Alex Wolters (schot)
85'

5e klasse B

3 november 2019 14:30

Afgelopen zondag stond er weer een thuiswedstrijd op de planning voor de Slekker Boys. Dit keer kwam FC Ria uit Nieuwstadt op bezoek. Na twee opeenvolgende nederlagen wilden de Boys van de Slek deze wedstrijd met de streekgenoten dan ook graag winnen om aansluiting te houden met de ploegen in het linkerrijtje.
Dat het om een derby ging was ook terug te zien in de bezoekersaantallen.
Deze waren namelijk in grote getalen afgekomen op deze wedstrijd in de Vijfde Klasse B.
Door de rode kaarten van vorige week tegen Abdissenbosch en blessures begonnen de
Slekker Boys met een ietwat gewijzigd elftal. Zo mocht Daniel de plek van Sander onder de lat innemen en keerde Dennis weer terug in het elftal na een blessure.
Dit alles weerhield de Boys van de Slek er niet van om vanaf het eerste fluitsignaal voor de winst te gaan. De wedstrijd startte rustig en op enkele speldenprikjes van beide teams na gebeurde er vrij weinig in de eerste twintig minuten.
Het eerste echte gevaar kwam pas toen Max met een vrije trap bijna de keeper van de tegenpartij verraste. Helaas voor de Slek wist hij de bal uit het doel te tikken.
Na deze vrije trap kabbelde de wedstrijd voort en hadden de Slekker Boys moeite om door de stugge defensie van bezoekers te spelen. Tevens zorgde het opportunistische spel van de ploeg uit Nieuwstadt voor steeds meer problemen bij de eigen defensie.
Zo ook na iets meer dan een half uur toen een lange bal verkeerd werd ingeschat en de spits van FC Ria op het doel af kon en de 0-1 binnenwerkte.
Buiten een corner die Alex net langs de eerste paal werkte waren er geen andere noemenswaardige momenten in de eerste helft.
0-1 was dan uiteindelijk ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten.
Toen beide ploegen de thee op hadden was het tijd voor de tweede helft.
Die meer vuurwerk naast het veld opleverde dan op het veld.
Net als in de eerste helft wisten geen van de elftallen in het begin van de tweede helft echt grote kansen te creëren. Op wat standaardsituaties na werden de keepers niet tot hun uiterste gedwongen.
Na iets meer dan een uur wist FC Ria toch het netje nog eens te laten bollen. Hun spits
kwam er aan de linkerkant doorheen en wilde een voorzet geven maar tot zijn eigen
verbazing vloog die zo de kruising in. Ondanks dat het niet de bedoeling was bracht dit wel de tussenstand op 0-2.
Door deze tussenstand moesten de mannen van de Slek toch wat meer risico gaan nemen.
Er werden wat spelers naar voren gedirigeerd en dat leverde zowaar nog wat kansen op. Zo moest de keeper van de bezoekers redding brengen toen Dylano een vrije trap van richting veranderde. Als gevolg van het 'alles of niets' kwamen er natuurlijk ook meer kansen voor de ploeg uit Nieuwstadt. Gelukkig voor de Slekker Boys wisten zij geen van deze te benutten.
Bleef het dan bij 0-2? Nee, de Slekker Boys gingen op zoek of er nog iets te halen viel en
kregen daarbij wat hulp van de keeper van de tegenpartij. Hij liet namelijk een makkelijk te vangen bal opeens los waarna Alex Wolters als een echte spits dit cadeautje uitpakte en de stand op 1-2 bracht. In de resterende tien minuten stonden er wel iedere keer veel mensen in de zestien maar wist de Slek er geen punt meer uit te slepen.
Als eerste elftal willen wij iedereen bedanken die op deze grauwe zondag is komen kijken.
Hopelijk mogen wij jullie de komende wedstrijden ook weer begroeten langs de lijn.