Anoniem (schot)
50'

5e klasse B

27 oktober 2019 14:30

Op zondag 27 oktober stond voor Slekkerboys een uitwedstrijd op het programma tegen Abdisschenbosch. Op een slechte grasmat moeten de mannen van Meekels een overwinning behalen om bovenaan de ranglijst aan te kunnen haken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Slekkerboys de betere ploeg. Zo was na ongeveer 10 minuten Alex Wolters, de nummer 1 spits nu Rick Rock een lies blessure heeft opgelopen, gevaarlijk met een schot van afstand. Het schot werd door de doelman uit de linker beneden hoek getikt. Na 20 minuten kreeg de uitploeg een hoekschop. Deze kwam via een scrimmage bij Dylano terecht. Deze twijfelde niet en haalde genadeloos uit. Een prachtige volley verdween in het net, Slekkerboys kwam op een verdiende 0-1 voorsprong.

Na de 0-1 leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat Goos de bal op Loek wilde terugspelen en een tegenstander de bal kon onderscheppen. De spits van Abdisschenbosch kwam oog in oog te staan met Sander. Na een passeerbeweging leek de spits uit te glijden en met zijn knie Sander te raken. De scheidsrechter zag dit als het ontnemen van een scoringskans en gaf Sander een directe rode kaart. De vrije trap die volgde moest gepareerd gaan worden door de reserve doelman Rickie Hinna. Hierbij dacht Slekkerboys dat de doelmannen van alleen de handen mochten gebruiken. Echter bleek dat in de laatste 2 minuten van de eerste helft de sport volleybal werd beoefend. Een prachtige opslag, kwam in eerste instantie nog in het blok van Slekkerboys terecht. In tweede instantie werd een set up perfect klaargelegd om het doel in te smashe. Door een doelpunt waarbij duidelijk hands werd gemaakt stond het 1-1, grensrechter Arno gaf het nog terecht aan, maar het doelpunt telde “gewoon”. Hierdoor was de zogenaamde triple punishment met een rode kaart en een goal toch nog een feit. Na dit voorval was het vrijwel gelijk rust en kon iedereen even op adem komen.

In de tweede helft zou er vooral gecounterd gaan worden door Slekkerboys. Om de counters optimaal te laten verlopen werd Rik Penners in het veld gezet voor Spitsie Wolters. Na 50 minuten resulteerde dit in een aanval aan de rechterkant waar Vasylano Bongers zijn man uitkapte en oog in oog met de keeper stond. Met een bekeken lobje scoorde hij zijn tweede van de middag en stond Slekkerboys met 10 man op een 1-2 voorsprong!

De voorsprong stond echter niet lang op het scorenbord. Nadat Rik Penners werd neergehaald kreeg hij tot ieder verbazing de vrije trap tegen. Deze vrije trap belande uiteindelijk in het doel en het stond 2-2. Nadat iedereen boos was op de wedstrijdleiding kon Rik Penners ook met een rode kaart vertrekken voor commentaar op de wedstrijdleiding. Met 9 man mocht Slekkerboys proberen het punt veilig te stellen. Ondanks het behouden van een goede wedstrijdmentaliteit en een paar mooie safes van Rick Heijnen werd het uiteindelijk 4-2. De 4-2 ontstond uit een inworp die de verkeerde kant op werd gegeven. Bovendien heeft de bal de doellijn nooit volledig gepasseerd.

Kortom een frustrerende middag voor Slekkerboys. Met 11 tegen 11 en wellicht zelfs met 10 tegen 11, waren de punten mee terug naar de Slek gebracht. Echter viel kerst dit jaar vroeg en werden er cadeautjes aan alle kanten weggeven, helaas alleen niet aan de uitploeg. Volgende week mag Slekkerboys zonder de 2 geschorste spelers zich proberen te revancheren tegen RIA. Wij willen natuurlijk wel alle trouwe supporters bedanken voor de steun en hopen jullie allen weer te verwelkomen aankomende zondag.