Maud Hintzen (schot)
88'

5e klasse 2

20 september 2020 10:00

Na de bekerwedstrijden mochten we vandaag aantreden in dit zonnetje tegen RKMVC. Dit was de eerste competitiewedstrijd. Dus tijd om te strijden tot de laatste minuut zodat de 3 punten op de Slek bleven.

We wisten dat we een snelle tegenstander hadden. Hierop moesten we inspelen. Het begon rommelig omdat we te veel de lange bal hanteerde. In de 25e minuut scoorde darnisha de 1-0. Dit was een verlossing voor ons. In de 37e minuut kwamen we gelijk 1-1.  Voor rust kwam onze nieuwe aanwinst Claudia in het veld. Van deze handige linksbenige speelster zullen we nog veel mooie passes zien. In de 43e minuut scoorde Claudia vanuit een mooie afstandsschot de 2-1. Dit was ook de ruststand.

Onder rust heeft paul erop gehamerd dat we de bal rond moesten laten gaan. Mam kwam tactisch op een backplaats te staan. De tegenstander had in de tweede helft hun spel aangepast door 4-3-3 te gaan spelen. Hierdoor zochten zij meer de aanval wat ook voor ons meer ruimte gaf voorin en op t middenveld. In deze tweede helft zochten we meer de combinatie. In de 55e minuut werd het 2-2. In de 60e minuut maakte maud vanuit een afstandsschot de 3-2. Helaas lag de bal in een paar minuten ook bij ons in de gaol. 3-3. De laatste 25 minuten hebben we met zijn allen hard gewerkt om toch de 4-3 te maken. Ook RKMVC wilde graag winnen. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en wist maud  na een mooie combinatie met darnisha de gaol te maken. De resterende minuten waren spannend maar hebben we dit als team goed opgelost.