Datum

11 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

9 punten uit 3 wedstrijden, wie dit had voorspeld had de lachers op zijn hand gekregen. Echter voorafgaand aan de uit wedstrijd tegen Urmondia wel de realiteit. Als koploper van de competitie mocht het vlaggenschip van de Slekkerboys aantreden tegen de plaatselijke R.K.V.V uit Urmond. Door een aantal afwezigen moest er links en rechts wat geschoven worden binnen het team. In de begin fase werd mede door deze wisselingen dan ook erg slordig gespeeld. Verkeerde inspeelpasses, niet durven opbouwen, slordig aan de bal. Allemaal factoren die Urmondia in de kaart speelde. Na een kleine 10 minuten werd deze matige openingsfase dan ook afgestraft. Balverlies op het middenveld zorgde voor een vrije doortocht voor een van de Urmondia spelers richting het doel van Slekkerboys. Oog in oog met Sander faalde de aanvaller niet, 1-0 Urmondia. Na deze vroege openingstreffer wist Slekkerboys dat het aan de bak moest. Vanaf de 20e minuut begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de Boys. Met name via de rechterkant wisten de Boys een aantal keer gevaarlijk door te komen. Dit resulteerde in aantal hachelijke momenten voor het doel van Urmondia, echter met geen treffer tot gevolg. In de 30e minuut zag een verdediger van Urmondia geen andere mogelijkheid dan de doorgebroken Guus Coonen onderuit te halen, vrije trap. Waar ‘Matta’ nog vol op de vuisten van de keeper schoot wist ‘Heino’ wel raad met de rebound, 1-1. Urmondia werd steeds verder terug gedrongen en slechts een aantal minuten na de 1-1 kwam er een penalty voor de Boys nadat Alex Wolters niet anders afgestopt kon worden dan met een overtreding. Achteraf hoorde we van Lei dat de persoon waarop de overtreding wordt gemaakt nooit zelf de penalty moet nemen, hadden we deze wijsheid maar vooraf gehad dan had Alex Wolters de penalty niet gemist. Met 1-1 de rust in wisten de Boys dat er de tweede helft nog flink geknokt moest worden om de 3 punten uit het vuur te slepen, waar het met wat meer geluk in de afwerking ook zomaar een aantal doelpunten voor had kunnen staan. In de tweede helft een rommelig spelbeeld. Weinig vlot lopende aanvallen, veel slordige passes. Desondanks creëerde de Slekkerboys nog een handje vol kansen die onder anderen niet besteed waren aan Guus Coonen. In de 73e minuut viel de bal dan eindelijk een keer goed. Rik Penners werd diep gestuurd en wist met zijn inzet het de keeper en verdedigers zo lastig te maken dat de ingevallen Mike Klesman voor leeg doel kon binnen tikken. Met nog een dikke 10 minuten op de klok was het alle hens aan dek. Urmondia schoof een mannetje door en begon de ballen ‘erin te pompen’. Een wereldredding van Sander en een van de doellijn gehaalde bal van Mike waren nodig om uiteindelijk de drie punten mee nemen naar de Slek. 12 punten uit 4 wedstrijden, een droomstart voor Slekkerboys.