FC Roerdalen veteranen zaterdag

19 september 2020 17:00

Scheidsrechter

Tjeu Vonk

Op een prachtige Indian Summer day in September stond de match tegen VV Roerdalen op t programma. De Najaarsreeks kenmerkt zich doorgaans als een zeer lastige reeks met een serie van zeer sterke tegenstanders.  Vroeger was dat PSV Wessem etc nu is dat Swalmen en Roerdalen.

De vorige week gingen de punten naar de Slek. Tegen Heerlen speelden we ook al goed en hadden we kunnen winnen maar verloren nipt.

Mo had supporters mee genomen in de vorm van 2 vrouwen en kinderen..

Naast Mo waren Fadhi, Sengai, Moustafa en Khalid aanwezig.  We hadden relatief weinig afmeldingen. Dus de bank was ruim gevuld. Ook Roerdalen was zeer sterk vertegenwoordigd. Ze hadden ook een buitenlandse speler een Zwitser uit Zug.

Roerdalen is een sterke tegenstander die is ontstaan uit een fusie tussen Berg en Vesta.

De wedstrijd begon en waren nog niet lang bezig toen we door een onoplettendheid de bal verspeelde en tegenstander via een fabulous bekeken schot de 1-0 liet aantekenen. Onze Keeper stond iets te ver voor zijn doel maar t snoeiharde zuivere schot was er toch ook zo ingegaan.

Toch zagen we goed voetbal bij de Slek. Er werd goed samengespeeld door de spelers die op t veld stonden. Gelukkig was Richard ook van de partij. Super dat hij dit nog doet en dat de tegenstander er ook een beetje rekening mee houdt.  Mo is een aanwinst en dat zagen we in de 1ste helft zeker terug.

Na een poosje scoorde hij de gelijkmaker.  We speelden goed verder en we zagen een mooie gelijkopgaande wedstrijd met kansen her en der.  Uit een scrimmage kon Fadhi scoren we stonden voor.

Het werd nog beter. Mo scoorde de 3-1 en Khalid de 4-1.  Wie had dat kunnen dromen.  4-1 de rust in.

De thee werd gedronken en we gingen verder.

Zoals we vaker zagen vorig jaar was de 2e helft totaal anders dan de 1ste.  De jongens zochten elkaar liepen bijna altijd uit hun positie en dribbelde net iets te lang door. Er kwam onrust in t spel en de veldverdeling was een beetje zoek. Daar profiteerde Roerdalen van.  Ze kwamen zelfs terug tot 4-4.

De leider moest wat doen en greep kordaat in. Met kunst ( kunde ) en vliegwerk (Keeperswerk) hielden we stand en toen kwam t moment van Mark. Met zijn gerepareerde knie wist hij op een sublieme manier te scoren en liet hij de 5-4 aantekenen.

De buit was binnen. We wonnen van Roerdalen.  Super.

Na afloop bleef t team van Roerdalen nog lang zitten. Super.