Scheidsrechter

Tjeu Vonk

Slekker Boys – Oranje Blauw

Vanmiddag stond de match tegen Oranje Blauw op t programma. Oranje Blauw is ontstaan uit PSV 35 en Vlodrop. Ik speel al mee sinds t seizoen 2000 en in die tijd hebben we wisselende sterktes gehad bij de Vetranen. Nog nooit hebben we gewonnen van PSV of Vlodrop.

PSV stond naast Wessem bekend al seen supersterke tegenstander. Meermaals hebben we verloren met dubbele cijfers.

Ik kon in de basis starten als rechtback.  Coach Ramon had topspeler Mo rust gegeven.  Tjeu had de leiding. Er stond een fris windje en vooraf werd gedacht dat t te koud zou zijn. Maar al rap bleek dat dat niet t geval was. Onder leiding van Jos stond de verdediging goed. We weten dat ze beschikken over een goed aanvalstrio. Dat bleek vandaag een duo te zijn.  Sengai had t er lastig mee op de halfpositie waardoor ik regelmatig tegen tween stond, Maar door goed coachwerk van Jos en Stefan pakte we dit vakkundig op.  Twee foutjes leiden tot twee tegengoals.  Maar daar waar we vroeger dan de kopjes lieten hangen, gaven we nu extra gas. Het spel was goed. Er werd goed gevoetbald. Samenspel was goed en uit een mooie aanval over een aantal schijven kwam de bal aan de rechterzijde bij Jos en die werd mooi afgerond door Frank. Ondanks een aantal zeer goede kansen en een gemiste penalty bleef t 1-2 voor Oranje-Blauw. In de rust kwam de magische thee weer te voorschijn.

Ik wisselde met Ton en Mark kwam ons ook versterken.

Tweede helft zagen we een sterk Slek. Oranje-Blauw moest alle zeilen bijzetten. Dit jaar hebben we de beschikking kregen over MO.  Alla Messi slalomt hij door de verdediging. De tegenstander probeert alles tot net aan t randje maar t lukt hem niet Mo de bal af te pakken. We hebben zelf in de zaal een manier gevonden hoe t wel kan maar dat geven we natuurlijk niet prijs.  Mo soleerde er weer lustig op los en nae en kwartiertje stonden we voor 4-2. Wat we wel zagen was de drang naar voren. Jos moest alle zeilen bijzetten en onze keeper keepte Voortreffelijk!  Subliem. We moeten oppassen niet in de valkuil te lopen om te aanvallend te willen spelen. Oranje Blauw gaf nu alles. Uit een mooie aanval konden ze dan ook weer scoren. 4-3. Zou t dan toch nog spannend worden. Onze keeper redde op een weergaloze manier. Ik had hem al geteld maar de bal ging door t topje van de vinger net naast.

Het was Mo die de genadeklap uitdeelde 5-3. Toen was de buit binnen. Roy scoorde op een mooie wijze nog de 6-3. Er werden talrijke niet-te-missen kansen om zeep geholpen. Maar voor de eerste keer in de historie van de Slekker Boys Veteranen wonnen we tegen hun!

We mochten niet in de kantine. Maar Otto van t Slekkerhoes stelde de zaal ter beschikking. Super bedankt daarvoor. We konden nog een hele gezellige derde helft vieren. Afwachten wat het OMT morgen adviseert.  Ik hoop dat we t najaarseizoen kunnen afmaken. Nog nooit ging t zo goed.

Met name  door Mo maar we doen t allemaal uitstekend. We voetballen zelf ook veel beter. Dat is de verdienste van ons allemaal!