Sponsors

Born JO10-2 - Slekkerboys JO10-1

VV Born JO10-2

-

Slekker Boys JO10-1

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 42

Datum

18 september 2021 9:00

Scheidsrechter

J. Pijper

Accommodatie

Sportpark Op den Toren
Hennekuilstraat 6
6121KW
BORN
tel. 046-4853264

Vandaag stond Born JO10-2 op de planning. Al tijdens de reis ernaar toe was de spirit goed. Een laatste bidon met superdrank werd ingeladen en zo gingen we op pad naar onze "zuiderburen".
Tijdens de warming-up was nog niet iedereen wakker, maar het natte gras hielp ons gelukkig een beetje. Zo werd de wedstrijd ingegaan. Aan het begin zagen we twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging op en neer. Er waren ook kansen voor beide ploegen. Gelukkig wist Joep de goal schoon te houden en werd de ban gebroken door Nealon die de eerste twee goalen voor zijn rekening nam. Echter wist Born ook goed voor de goal vrij te komen en prikte een goaltje binnen. Goed combinatiespel zowel over de flanken alsook door het midden zorgde voor veel kansen. Floris schoot er 3 binnen en Nealon maakte er ook nog een voor de rust.
Maar moet gezegd worden dat Kalina (rechts) en Mats (links) veel werk hebben verzet om de ballen voor het doel te krijgen. Luuk hield het achterin dicht met af en toe prachtige pass en een poeier van afstand.
Toch kregen we op slag van rust nog een goal tegen. Met 2-6 werd de ranja en koffie (bedankt :-) opgezocht.
De tweede helft wilden we met een andere opstelling starten. Gijs met goede balbeheersing en drang naar de goal, op het middenveld en Luuk K. als bewegelijke spits voorin. Met vers bloed vanuit de rechterflank van Puk. (Zo trekken we de speeltijd ook weer gelijk). Dit werkte goed, maar was wel wennen voor de spelers op de as. Het is belangrijk positie in te nemen bij zowel de aanval als verdediging, en als als spits het veld diep te houden. Hier was wat coaching bij nodig. Het ging gelijk op. Maar we kregen eerst een goal tegen. Gelukkig heeft Gijs een gouden rechterbeen: zodra hij de rust vond om de bal even goed te leggen, schoot hij 'm prachtig uit de tweede lijn binnen. De aanvoer van kansen werd goed verzorgd. Het was een harde strijd op het middenveld met regelmatig een botsing of overtreding. Toch waren het Puk, Gijs en Mats die de bal wisten te ontfrustselen en Luuk K. in stelling konden brengen. Een paar schoten gingen rakelings naast en een schot van Luuk ging snoeihard op de paal. Jammer dat ze er niet in gingen.
Achterin was het soms wat onrustig. Zo creëerde Born nog vele kansen die Joep kundig onklaar moest maken. Timing om uit te komen was belangrijk. Als je dan als aanvaller opeens Joep voor je neus hebt staan, kun je geen kant meer op. Klasse!
Tegen het einde was het rechterbeen van Gijs nog niet uitgewerkt. Hij zag kans er tussendoor te glippen en er nog eentje binnen te schieten.
Ook Mats maakte een solo langs de linkerkant en wist met zijn snelheid (en puntertje) bij de korte hoek binnen te schieten. Zo werd het 2-3 in de tweede helft. Een echte wedstrijd! Toppers!! en experiment met de opstelling geslaagd 👍🏻
Einduitslag: 4-9
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!