3 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

J.G.H. Aben

Sportpark Slekker Boys

Na de goede competitiestart van Slekker Boys tegen Susterse Boys was iedereen gemotiveerd om dit goede gevoel door te zetten. Het was een grauwe dag, maar de Boys waren verzekerd om vandaag toch de zon te laten schijnen op het veld. Conventus’03 uit Koningsbosch was de tegenstander. De tijd tikte half 3 aan en de scheids floot op zijn fluitje, de wedstrijd was begonnen. De Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten merken dat hier niks was te halen. De kalmte werd bewaard en er werd goed getikt. Dit resulteerde ook in de openingstreffer voor de Boys waar Rik Penners over de linkerkant werd weggestuurd en uiteindelijk het netje liet trillen. 1-0 voor de Boys! De Boys bleven het spel bepalen en kregen dan ook nog een paar goede mogelijkheden. Echter, deze werden helaas gemist totdat de Boys een vrije trap kregen rond het zestienmeter gebied. Rik penners ging achter de bal staan en schoot de bal hard onder de muur door. 2-0 voor de Boys! Kort na de tweede treffer was er ineens een kans voor Conventus. Een schot in de linkeronderhoek werd gepareerd door Sander Wijnen waarna een vrijstaande spits nog een tweede mogelijkheid kreeg. Deze schoot de bal hard op de paal. Hier kwamen de Boys goed weg. Hierna veranderde het spel beeld niet en de Boys bleven druk zetten op Conventus. Dit zorgde ook voor balherovering aan de rechterkant waarna Rik van der Steen er met de bal vandoor ging en uiteindelijk de bal strak voor gaf. Alex Wolters stond op de juiste plek en tikte de bal achter de keeper. 3-0 voor de Boys! Hier bleef het bij en na een goede eerste helft was het tijd voor de rust.
De tweede helft begon en het was duidelijk dat de spelers van Conventus andere instructies hadden gekregen tijdens de rust. Er werd gelijk druk gezet op de verdediging van de Slek. Echter, werd er door goed ‘Tiki-Taka’ voetbal een mooie kans gecreeërd. Via combinaties op het middenveld werd de bal gespeeld naar Rik penners die langs de linkerkant op dribbelde. Hierna volgde een één-twee met Luuk Verfürth waarna Rik Penners de bal weer strak voorlag op Luuk Verfürth die de bal achter de keeper van Conventus wist te tikken. 4-0  voor de Boys! Echter, hierna veranderde het spelbeeld van de wedstrijd. De Boys wisten weinig kansen meer te creëren en kwamen er niet echt meer uit. Dit zorgde ook voor de eerste tegentreffer. Door het hoog druk zetten kwamen de Boys achter in de problemen. De bal werd teruggespeeld naar de keeper die aan de linkerzijde stond en de bal wegtrapte. Deze kwam terecht bij een speler van Conventus die de bal in een keer terug schoot op het doel en uiteindelijk via de onderkant van de lat wist te scoren. Het werd 4-1. Een corner voor Conventus resulteerde in een tweede tegentreffer voor de Boys. De bal werd slecht voorgezet, maar de bal werd gemist door een verdediger van de Slek waarna de bal bij de spits van Conventus terecht kwam. Deze schoot in één keer in de kruising. 4-2. Later volgde via ongeveer dezelfde wijze de derde tegentreffer voor de Boys. Gelukkig bleef het hierbij en wisten de Boys de wedstrijd af te sluiten met een 4-3 overwinning.
Het werd uiteindelijk nog een moeizame overwinning, maar de belangrijke 3 punten zijn binnengesleept. Graag willen we alle supporters bedanken voor hun steun en we verwelkomen ze dan ook weer graag bij onze volgende wedstrijd.