Hoogstraat 25
6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

Op 28 november 2021 stond in de 5de klasse B een derby op het programma. De mannen uit Sint Joost kwamen namelijk op bezoek. Een wedstrijd waarbij door de thuisploeg gewonnen moest worden om de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het spel van beide kante vrij rommelig. De thuisploeg probeerde voetballend langs de muur van Sint Joost te komen. De uitploeg gokte met de lange bal op de snelheid voorin. Over vloeiende aanvallen kon niet gesproken worden in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Het eerste kleine kansje kwam nadat Loek op acrobatische wijze een omhaal naast de goal schoot.
Na ongeveer een kwartier spelen kwam Sint Joost er met een snelle spelhervatting goed uit over de linkerkant. De buitenspeler haalde achterlijn en kapte daar Rutger en Jeroen met een knappe beweging uit. Vervolgens legde hij de bal perfect klaar op de penaltystip en kon deze worden ingeschoten. Ondanks dat Sander zijn handen nog tegen de bal kreeg, was de bal hard genoeg om over de doellijn te rollen. Zo kwam de thuisploeg in een van haar gevaarlijke counters op een 0-1 voorsprong.
Na de 0-1 liet Sint Joost zien niet de intentie te hebben om de voorsprong graag uit te breiden, het tijdrekken begon namelijk al in minuut 15. Dit zorgde voor de nodige irritatie bij de Slekker Boys, die eigenlijk zichzelf uit de wedstrijd waren aan het spelen. Het zegt eigenlijk alles dat de thuisploeg, ondanks 70% balbezit zijn eerste schot op doel pas loste na 40 minuten. Het was een listig balletje van de op 10 spelende Loek Janssen die knap uit de linkerhoek werd getikt door de doelman van Sint Joost. Met dit ene kansje en een 0-1 achterstand gingen de Boys het kleedlokaal in.
Na de rust kwam een gretiger Slekker Boys uit de kleedkamer. Sint Joost werd eigenlijk op de eigen 16 meter als vastgezet, waardoor de thuisploeg steeds meer veldoverwicht kregen. In minuut 60 resulteerde dit in een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Er was discussie tussen Luuk en Alex, wie deze bal mocht trappen. Maar wanneer twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen, want het was Jeroen die de bal brutaal opeiste. Na een korte aanloop schoot hij de bal prachtig in de rechter winkelhaak. Een prachtige vrije trap die Slekker boys het volste vertrouwen gaf dat 3 punten in eigen huis bleven.
Na de 1-1 liet de thuisploeg zien op jacht te willen gaan naar de voorsprong. Deze voorsprong kwam er bijna toen Niek goed doorging aan de rechterkant en een perfect afgemeten voorzet gaf op Alex (de man die de vrije trap duidelijk niet scoorde). Alex controleerde de bal knap, maar schoot van dichtbij enkele centimeters naast. In het vervolg van de wedstrijd waren er nog kansen voor Niek en Luuk. Eerstgenoemde schoot net naast na een goede aanname, terwijl Luuk de bal niet ver genoeg de hoek in plaatsen, waardoor de keeper van uitploeg redding kon brengen.
Slekker Boys was echter niet de enigste ploeg met kansen. Door de hoge druk speelde de boys met veel ruimte in de rug. Via een prachtige steekpas was het de rechtsbuiten van Sint Joost die voor Dennis langs sneed en van de rechterkant op Sander af kon gaan. De bal werd uiteindelijk net voorlangs geschoten, waardoor de 1-1 stand op het bord bleef staan.
Uiteindelijk bleven in de echte slotfase de echt grote kansen uit, waardoor een eindstand van 1-1 op het bord stond. In een felle maar faire wedstrijd kon geen van beide ploegen aan het langste eind trekken. Voor de thuisploeg heerste het gevoel dat de wedstrijd gewonnen had kunnen worden, maar was de eerste helft gewoon echt niet goed genoeg. Voor Sint Joost zal een soortgelijk gevoel hebben geheerst, ondanks het mindere balbezit hebben ze wel een voorsprong gehad en kregen ze via de counter nog de kans op de 1-2. Kortom een gelijkspel waar beide teams het gevoel hebben gehad dat er meer inzat.
Ondanks het gelijke spel willen we graag alle supporters bedanken, die vanuit de kantine of vanaf de parkeerplaats de wedstrijd hebben gevolgd. Hopelijk mogen we jullie volgende week weer verwennen met een lekker potje voetbal op de zondagmiddag. Mocht alles doorgaan, staat volgende week weer een derby op het programma, namelijk SNA – Slekker Boys. Ja meneer Moyson, weer een derby!