Sponsors

Slekkr Boys 1 - RKAVC 1

Slekker Boys 1 (zon)

5 - 5

RKAVC 1 (zon)

Competitie

5e klasse B

Datum

24 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Slekker Boys
Hoogstraat 25
6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

Zondag 24 oktober 2021. Bij de verslaggever van dienst was er op zaterdagavond wat verwarring. Moest de klok nou terug naar de wintertijd of was dit volgende week. Het bleek volgende week te zijn. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen RKAVC werden we volledig in het nieuw gestoken. Dit moest uiteraard even op geheel eigen wijze worden vastgelegd. Dank aan de familie Wijnen, Cafe Moustache en onze eigen Lei voor de nieuwe kledij.

De wedstrijd dan. Iets na 14:30 werd er afgetrapt op een zonovergoten voetbalveld op de Slek. Nog voordat iedereen zich goed en wel had geïnstalleerd op het sportpark stond het al 0-1 voor de bezoekers. Een lange bal van de keeper werd door iedereen in het centrum gemist waarna de spits van RKAVC de bal oppikte en langs een drietal spelers slalomde om vervolgens de bal droog in het doel te schuiven. Kort na het openingsdoelpunt werd er op de rechterkant goed doorgezet door Rutger die vervolgens Guus in stelling wist te brengen. Echter werd Guus ondersteboven gelopen, penalty Slek. Alex wist wel raad met dit buitenkansje en dus stond het 1-1. Het erop en erover werd werkelijkheid nadat niet veel later Dennis met een ‘prachtige tackle’ Rik Penners in stelling wist te brengen en die schoot de bal kurkdroog in het doel, 2-1. De boys drukte door en niet veel later was het Goos die na een goede actie op het middenveld Alex vrij voor de keeper wist te zetten, 3-1. Bij veel ploegen is een 3-1 voorsprong een zekerheid voor 3 punten. Echter op de Slek weet je dat er altijd sensatie in het vat zit, zo ook vandaag. Uit een spaarzaam moment van RKAVC ontstond een hoekschop, welke goed werd binnen gekopt, 3-2. Hier was behalve de doelpuntenmaker dan ook niemand echt van onder de indruk aangezien het niet veel later alweer 4-2 stond voor de Slek. Mocht u deze goal gemist hebben dan raad ik u aan de samenvatting van Cambuur – Feyenoord op te zoeken en naar de goal van Malacia te kijken. Op de Slek loopt namelijk onze eigen Malacia in de vorm van Mike ‘Obiku’ Klesman. Met een prachtig schot in de kruising verschalkte hij de keeper.

In de tweede helft begonnen de mannen van trainer Moyson prima. Via de rechterkant belande een prima voorzet bij Alex die een teenlengte te kort kwam voor de goal. In de 25 daarop volgende minuten was het met name RKAVC dat het spel dicteerde. Slekkerboys speelde enkel nog maar de lange bal, dit resulteerde in een hoop onrust en balverlies. Waar de Slekkerboys zeker nog een handjevol opgelegde kansen kregen was het RKAVC dat drie maal wist te scoren. Een makkelijk gegeven penalty, een foute touche op het middenveld en een dekkingsfout achterin leidde tot een 4-5 tussenstand. Hierna werd het spel enigszins weer opgepakt en stapelde de kansen zich wederom op. Het vele gevaar voor de doelman kon enkel gestopt worden door wederom een overtreding van een verdediger van RKAVC binnen zestien meter van het doel, penalty. Wederom was het Alex die met zijn derde van de middag de eindstand op 5-5 wist te bepalen.

Een zeer matige pot van de Slekkerboys die 2 punten hebben laten liggen. Het positieve punt is dat we na 4 wedstrijden nog ongeslagen zijn. Volgende week OVCS uit. Mits de avond ervoor geen La Chouffe avond is moeten hier de drie punten worden gepakt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!