Hoogstraat 25
6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

Op donderdag 12 mei stond een belangrijke wedstrijd voor Slekker Boys op het programma. De wedstrijd tegen Urmondia was een rechtstreeks duel om de derde plek. Daarnaast kon Slekker Boys bij winst ook de eerste plek in de tweede periode overnemen. Het was een ideale voetbalavond met een dalende zon aan de hemel, een heerlijke temperatuur en een pas gesproeid veld. De omstandigheden waren dus perfect. Daarbij was de trainer van Slekker Boys, Franky Moyson, jarig en wilden wij hem natuurlijk een passend cadeau doen: de 3 punten. Er stond dus veel op het spel en we hadden nog wel een appeltje te schillen met Urmondia. Iedereen was dan ook gebrand om een succesvol einde te geven aan deze wedstrijd. Na een goede warming-up en de pasjes controle was het dan tijd om de wedstrijd te laten starten. Iets na kwart over 7 gaf de scheids dan ook het startsignaal: de wedstrijd was begonnen. Het was gelijk duidelijk wat de intentie was. De Boys zaten fel druk en bepaalden het spel. Dit resulteerden dan ook in een vroege voorsprong. Aan de rechterkant werd Niek Verstraeten weggestuurd waarna hij een perfect afgemeten voorzet gaf op Rik Penners die vakkundig binnenkopte. 1-0! Het spelbeeld bleef hierna onveranderd. Urmondia kreeg echter toch nog een kans. De rechtsbuiten werd weggestuurd waarna hij een voorzet gaf die binnengekopt werd. Echter, er was hier sprake van buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. Even later was het wel raak voor de Boys. Rick Heijnen zag dat Alex Wolters vrij voor het doel stond waarna hij een mooie voorzet gaf waar Alex Wolters wel raad me wist: 2-0 voor de Boys! Even later was er het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft en was het tijd voor de thee. Na rust was het zaak om de voorsprong te behouden en verder uit te bouwen. Urmondia probeerden wat meer druk te zetten, maar de Boys verzwakte niet en hielden hun spel behouden. Dit resulteerden in een derde treffer. Rik Penners kwam op via de rechterkant en besloot om eens een schot te wagen. Van grote afstand waaiden de bal in het doel. Of het een voorzet of schot was dat laten we even in het midden. Het was hoe dan ook een prachtige goal: 3-0! Urmondia probeerden het wel nog een paar keer, maar de voorzetten werden allemaal uit de lucht geplukt door doelman Sander Wijnen. In de 65ste minuut werd het nog mooier voor de Boys en de supporters, Alex Wolters liet een mooie dribbelactie zien en twijfelde niet waarna hij “te strak” schoot voor de keeper van Urmondia: 4-0! Hierna werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. In de laatste minuut was er nog even een onderbreking. De scheidsrechter werd van kortbij hard tegen het hoofd geschoten en moest de mooie groene grasmat even van kortbij zien. Hij werd vakkundig opgelapt en gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. De laatste minuut van de wedstrijd werd uitgespeeld waarna het fluitsignaal klonk. De Boys hebben een belangrijke overwinning geboekt en zijn nog steeds in de race voor de nacompetitie. We willen alle supporters bedanken voor hun steun en hopen hen allemaal weer te verwelkomen aankomende zondag wanneer de derby op de planning staat tegen Rios’31.