Apollolaan 2 A
6074EH
MELICK
tel. 0475-533109

Na drie moeizame overwinningen tegen Susterse boys, SVE en SNA, mochten de Slekkerboys naar Melick reizen voor de absolute kraker Slekkerboys 1 - FC Roerdalen 1. De nummer één van de competitie tegen de nummer twee. Er moest minimaal gelijk gespeeld worden om de koppositie te behouden.

De eerste helft begon moeizaam van beide kanten. Er werden niet veel kansen gecreëerd en het spel golfde op en neer op het middenveld. Beide partijen kwamen niet goed richting het 16-meter gebied van de tegenstander. Na een kwartier speeltijd brak de linksbuiten van FC Roerdalen door in het 16-meter gebied van de Slekkerboys. Ties van de Ven, deze wedstrijd op de rechtsbackpositie gezet bij het ontbreken van Rutger, rende naast de linksbuiten van FC Roerdalen het 16-meter gebied in. Ties probeerde de bal af te pakken en op dat moment ontstonden er drie mogelijke scenario’s: 1) Ties raakt de bal, 2) Ties raakt niets, 3) Ties raakt de man. Het werd nummertje 3. Ties schopte de tegenstander naar de grond. Strafschop. Doelman Sander wist in de juiste hoek te duiken, maar de penalty was dusdanig goed ingeschoten dat Sander niet aan de bal kon komen: 1-0 voor FC Roerdalen.

In de eerste helft kwam er ook nog een kans voor Slekkerboys. Een opportunistische voorzet vanaf de middenlijn landde precies op het hoofd van Luuk Verfurth. Luuk, op Mike Klesman na de kleinste man van het veld, kopte de bal hard naar het doel, maar de keeper van Roerdalen wist de bal met een goede reflex uit het doel te houden. Verder werd er weinig gecreëerd in de eerste helft en dus gingen de mannen met een 1-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft wisten de Slekkerboys dat er meer naar voren gevoetbald moest worden om kansen te creëeren. De backs gingen hoger staan er werd meer druk gezet op de tegenstander. Dit leidde dan ook tot kansen. Halverwege de tweede helft gaf Luuk een voorzet vanaf de rechterkant. Deze ging voorbij aan Rick Heijnen, maar ook de verdediger zat ernaast. Bij de tweede paal stond Alex al te azen op deze bal. Hij nam hem vervolgens aan, draaide naar zijn rechterbeen, wachtte rustig tot twee spelers van FC Roerdalen voorbij gegleden waren, dribbelde nog een meter naar voren en schoot de bal vervolgens via het been van de verdediger in de verre hoek: 1-1.

Op een paar kleine kansen voor beide partijen na werd er niet veel meer gecreëerd, totdat FC Roerdalen in de 80ste minuut uit een hoekschop de afvallende bal opving. Een speler van FC Roerdalen nam de bal op de volley vanaf de 16-meter. Loek Janssen probeerde ervoor te springen, maar in plaats daarvan blockte hij de bal als een ware volleyballer met een hoog geheven hand. Penalty nummer 2 voor FC Roerdalen. Sander dook ditmaal weer de goede hoek in en dit keer met succes. De penalty werd in de linkerhoek tegengehouden en daarmee bleef de stand op 1-1. Unaniem werd er besloten dat de blunder van Sander tegen Conventus in de eerste competitiewedstrijd hiermee recht gezet was. Hierna werden er geen grote kansen meer gecreëerd en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De koppositie werd dus behouden voor de Slekkerboys.

Zondag 4 december 2022 staat de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma tegen Sint Joost 1. Bij winst zijn de Slekkerboys officieel Herbstmeister. We hopen deze wedstrijd weer op uw steun te kunnen rekenen!