6142AG
EINIGHAUSEN
tel. 046-4524881

SVE – Slekker Boys

Op een grauwe zondag stond in de vijfde klasse het duel tussen SVE en Slekker Boys op het programma. Beide ploegen zaten in een winnende flow. Beide clubs haalde uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten. Kortom, er stond een spannende wedstrijd op het programma.

In het begin van de wedstrijd was het SVE dat brutaal begon en veelal met de lange bal de uitclub in verlegenheid bracht. Echter, leidde dit niet tot groot gevaar. Na ongeveer 20 minuten spelen was daar de eerste kans van de wedstrijd. Deze was voor Alex Peukie Wolters. Via een aanval over de rechterkant was het Luuk die Niek zocht, maar uiteindelijk Alex bereikte. Helaas kwam laatstgenoemde net te kort om de bal langs de uitgekomen keeper te spelen. Hierdoor bleef de brilstand op het bord.

In het verdere verloop van de eerste helft was het Slekker Boys dat de betere ploeg was, maar daar ontbrak het veelal aan de eindpass of de afwerking. Zo had Rick Heijnen die stoer met een verbandje om zijn hand speelde, een kans om de scoren te openen na een voorzet van Niek. Het ontbrak echter aan de controle waardoor de kans weg was. Dit zorgde voor een 0-0 ruststand.

In de rust begon het te hard te regenen waardoor de omstandigheden nog kouder werden. Voor de Boys was het te hopen dat het ook doelpunten ging regenen. Dit moest gaan blijken in het tweede gedeelte van de wedstrijd.

In de openingsfase was het inderdaad Slekker Boys dat beter was, maar weer bleven de kansen uit. Daarom zag trainer Franky zich genoodzaakt om te wisselen. Rik van der Steen, Rutger en Luuk van Hoofd moesten het tij keren. Luuk van Hoofd kreeg gelijk een kans toen een crosspass achter de verdediging viel. Helaas kwam zijn schot met links niet helemaal uit de verf. Later in de wedstrijd was het Rutger die als vanouds als opkomende back aan de rechterkant doorkwam. Na een mooie aanval kreeg hij de uitgelezen kans om de scoren te openen. Echter, zijn “schotje” ging enkele meters naast.

Ondertussen was de 85ste minuut aangebroken en stond de brilstand nog op het programma. Met Slekker Boys in de aanval was het Rik van de Steen die de bal op 30 meter van de goal kwam ophalen aan de rechterkant. Max schreeuwde nog “blief toch uns in de spits!”, maar dat weerhield Rik niet. Hij kreeg de bal en gaf met een afgemeten voorzet Cas de kans op de goal. Deze goal viel ook omdat Cas met de knie de bal bij de eerste paal binnenliep! Een euforisch gevoel kwam los bij Cas, want volgens Frans moest hij hem tegenhouden anders was hij nu nog aan het juichen.

Na de 0-1 had de Slek één taak: de wedstrijd over de streep trekken. Ondanks dat het veldspel helemaal weg was na de treffer, kwam de voorsprong niet meer in gevaar, waardoor de 3de overwinning op rij een feit is. Door het gelijke spel van Roerdalen en het verlies van Urmondia staat de Slek nu op verliespunten 1ste!

Komende donderdag op 24-11 speelt Slekker Boys zijn inhaalwedstrijd tegen SNA. Hierbij zien we natuurlijk alle fans graag komen. Want een derby is natuurlijk nooit makkelijk om te winnen, dus hopelijk tot dan!