26 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

J. Hertsig

Sportpark Slekker Boys

Zondag 26 februari 2023 was het dan eindelijk zover. Op deze zonnige wintermiddag stonden de twee beste ploegen van de eerste periode tegenover elkaar. Na een aantal magere jaren voor de mannen in het groen stond er eindelijk weer iets op het spel, namelijk een periodetitel. Voor de Boys gold dat er gewonnen moest worden, de mannen uit Urmond hadden genoeg aan een gelijkspel. Spanning, een zonnetje, “gelaaje” spelers, twee appelenkoppen en een trainer die de gehele voorraad bananen van Koos Vissers plunderde. Dat klinkt vooraf als alle ingrediënten voor een topmiddag.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het echter totaal niet te zien dat de Boys de wedstrijd moesten winnen. Op alle fronten werden ze afgetroefd door de mannen in het blauw en wit. Dit resulteerde ook in enkele kleine kansen voor de uitploeg, gelukkig voor de Boys zonder succes. De eerste aanval van de thuisploeg leverde echter wel succes op. Vanaf de zijkant schoot Luuk (alias de koning van het afstandsschot) de bal over de doelman heen recht in de rechterbovenhoek. Dat het doelpunt onverdiend was betekende niet dat het publiek en de spelers er minder blij mee waren. Na de 1-0 werden de Boys weliswaar iets rustiger in balbezit, maar de kansen bleven toch voor de uitploeg. Na enkele ongevaarlijke kansen kwam er in de eerste helft nog een enorme kans voor de ploeg uit Urmond. De aanvaller van Urmondia kon vanaf de zijkant doorkomen richting het doel van de thuisploeg. In eerste instantie bracht de paal redding, maar in de rebound kon de aanvaller op een vrijwel leeg doel schieten. Op onverklaarbare wijze werd de bal met de hak van de lijn gehaald door een wereldactie van Loek. Dit was ook direct de laatste kans in de eerste helft. Ruststand: 1-0.

Na een pakkende speech in de rust van trainer Moyson kwamen de Boys sterk het kleedlokaal uit voor de tweede helft. Dit leidde tot enkele kansen voor de mannen in het groen. Eerst werd een schot van Rick door de keeper gepakt en daarna door Guus naast gekopt. Daarna werd een schot van Cas door de doelman gestopt. Bij de derde kans van de Boys had de doelman echter geen antwoord meer. Goos (de man die niet weet dat we wedstrijden spelen in een wedstrijdshirt) maakte zijn eerste doelpunt in het “grote mannenvoetbal”: 2-0.  De uitploeg was hier zichtbaar door aangeslagen en had enige tijd nodig om deze tik te incasseren. Na enkele minuten begon de Urmondiaanse storm echter toch weer op te steken. Een uitstekend optreden van keeper Sander (naar eigen zeggen een combinatie van Neuer en Ter Stegen) zorgde er echter voor dat de uitploeg geen aansluitingstreffer kon maken. Van een echt slotoffensief was dan uiteindelijk ook geen sprake. De einstand: 2-0.

De overwinning was niet de meest verdiende ooit, het spel was niet het beste ooit, maar de zege was wel een van de mooiste ooit. Na 90 minuten lang strijden werd er een mooi feestje gevierd op het veld en daarna tot in de late uurtjes in de kantine. Gefeliciteerd Boys, dit smaakt naar meer!