5 - 5

Slekker Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 402

23 april 2016 12:30

Onze reeks lijkt wel de eredivisie. Op 2 wedstrijden voor het einde staan 2 ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan. Wij hebben een iets beter doelsaldo. De tweede plek wordt ingenomen door RKESV/RKHVC/GKC (analogie: PSV in de eredivisie). Dat maakt ons dus tot het Ajax in onze klasse: eerste op doelsaldo.

Vandaag tegen RKAVC dat bij het 'linkerrijtje' in onze reeks hoort. Het wordt langzaam een gewoonte: een flitsende start. Binnen een paar minuut stond de teller voor ons al op 1. Een actie van Peter over de rechterkant en Remco die (in tweede instantie) scoorde uit de voorzet. We kregen daarna ook nog een paar kleine kansen die we niet konden verzilveren. Het was een leuke op en neer gaande wedstrijd. RKAVC scoorde na een minuut of 11 de gelijkmaker. Bleonard en Thom bleven te ver achter hangen. Hierdoor kon RKAVC een diepe bal spelen op hun 3 spitsen tussen Thom en Bleonard en de rest van de onze spelers in. De fysiek sterke voorhoede speelde de situatie goed uit en scoorde de 1-1. Niet veel later stonden we weer op voorsprong. Fabian veroverde de bal op het linker middenveld en speelde een mooie cross pass de bal tussen de verdedigers door op een diepgaande Kimberly en Peter. Het was Peter die uit deze mooie pass de 2-1 scoorde. Een paar minuten later werd Remco de diepte in gestuurd door Koen. Remco sneed goed naar binnen het strafschopgebied in en van een meter of 12 schoot hij de bal beheerst binnen. Voor rust zorgde Peter nog voor onze vierde treffer.

Met deze ruststand leek het er op dat we ook vandaag 3 punten mee naar huis konden nemen. We moesten dan wel op dezelfde voet verder gaan en niet verslappen. Tijdens de rust bereikte ons het nieuws dat onze concurrent verloren had. Ik weet niet of deze boodschap ons goed heeft gedaan.

Na de rust een feller spelend RKAVC . Dat na een minuut of 5 in de tweede helft de 4-2 scoorde. Na een minuut of 10 in de tweede helft moest Koen het veld verlaten door blessure en kwam Fabian op de positie van verdedigende middenvelder te staan. We gingen echter steeds minder in de organisatie en steeds onrustiger voetballen. Dit bood RKAVC de mogelijkheid om relatief eenvoudig aanvallen op te zetten. Als de tegenstander steeds meer druk zet is het zaak om het middenveld goed bezet te houden om hun aanvallen op te vangen en vervolgens onze snelle spitsen aan het werk te zetten met diepe ballen. In plaats daarvan gingen onze middenvelders veel met de ballen naar voren lopen om de bal daar te verspelen. RKAVC profiteerde van dit verlaten middenveld met scherpe counters en stevige duels. RKAVC scoorde de aansluitingstreffer uit een scrimmage in het vijfmetergebied waarbij (volgens onze doelman) de bal uit zijn handen werd getrapt. Al snel volgde de gelijkmaker. Een paar minuten voor tijd kwam RKAVC zelfs op voorsprong. Het leek er op dat we niet van de misstap van onze concurrent konden profiteren. In de allerlaatste minuut kregen we nog een hoekschop. Remco plaatste de bal op het hoofd van Fabian die weer een mooie kopgoal maakte:5-5. Zo konden we toch nog een punt bijschrijven.

Eens kijken hoe het volgende week in de eredivisie gaat: zouden PSV en AJAX ook punten gaan morsen?