Wedstrijd Slekkerboys Vr1 – Maasgouw Vr1

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse 3

12 maart 2017 10:00

Scheidsrechter

Hans Aben

Een nieuwe wedstrijd, betekent opnieuw 3 punten die hopelijk op de Slek blijven. Dit weekend spelen we thuis tegen Maasgouw, de nr. 11 van de competitie. Vol goede moed in deze ochtend gingen we er weer tegen aan. Paul heeft natuurlijk weer zijn aandacht nodig en vertelt een verhaaltje voor de wedstrijd. Je weet wel, wie staat waar en wie nog even door kan slapen op de bank.

Voor de wedstrijd begon was Loes al afgehaakt vanwege een hamstringblessure. Dus een wedstrijd zonder Loes. Er was een opmerkelijke wissel binnen het trainers koppel. Carry was afwezig. Hierdoor nam Jikke haar taak over. Om het Jikke makkelijk te maken was haar taak bescheiden. Voor Jikke de essentiële taak om de zakdoekjes en paracetamols gereedhouden. Je weet tenslotte maar nooit.

Ik heb de tijd niet bijgehouden, maar na ongeveer 30 seconden spelen kon de keepster van Maasgouw de bal al uit het net vissen. 1-0. Een mooie pingel van Darnisha in het 16 meter gebied had een positief ‘doeleinde’. Hierna gebeurde er echter niet zoveel. De 28ste minuut brak aan. Kayleigh bleef goed storen en dit zorgde voor balbezit EN een doelpunt. In 2 minuten tijd werd er aan onze kant 2 keer gewisseld, Quinty en Ellis (de gezusters Appie Heijn) voor Kayleigh en Maud. Quinty zorgde voor genoeg dreiging en zorgde dan ook voor een goede voorzet die Manon helaas net naast tikte. Helaas maar volgende keer beter. Ondanks een lichte paniekaanval op ons middenveld kwam er toch een goede steekpass op Darnisha, maar zij komt een paar centimeter te kort om de bal mee te nemen.

Maasgouw wilde ook wisselen in verband met kramp. Aangezien deze speelster niets anders deed dan aan haar paardenstaart zitten moet het wel kramp zijn in haar paardenstaart.  Na de spelhervatting kreeg Manon haar tweede kans maar ook die belande naast het doel. In de verlening van de 1e helft kreeg Quinty de bal voor het doel waarbij Manon twee keer de keepster van Maasgouw wist te raken. De scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft met een rust stand van 2-0.

Iedereen had weer even de gelegenheid om op te laden en wat te drinken. Paul had ook weer zijn momentje nodig en gaf hier en daar wat aanwijzingen om ons team na de tweede helft met een grotere uitslag van het veld te laten komen. Dat we zouden winnen stond eigenlijk al als een paal boven water. Met dezelfde spelers als het einde van de 1ste helft startte we de 2de helft.

De 2de helft begon in een hele korte tijd met ongeveer 21 speelsters op de speelhelft van Maasgouw. De kansen vlogen Maasgouw om de oren. Zo had Quinty een kans die de keeper net naast tikte. Als er een jury had gezeten had zij misschien wel een 10 gekregen voor de sierlijke, ongecontroleerde duik. Darnisha dacht hierna wat Quinty kan, dat kan ik ook. Ze schoot op doel met een afwijking naar links en de bal zoefde langs het doel. Om vers bloed in het veld te krijgen werden Linda mam, Manon en Sanne gewisseld voor Kayleigh, Maud en Anouk. Na 56 minuten spelen kwam Quinty aan de bal, beukte iedereen aan de kant en schoot de bal langs de keeper. 3-0! Hierna creëerde Darnisha en Maud nog veel kansen, deze gingen er maar niet in. Dit kwam doordat de tegenstander simpelweg gewoon in de weg stond en niet wilde mee werken. Dit werd als heel vervelend en storend ervaren door ons team, en waarschijnlijk ook door de supporters langs de lijn. Er volgde nog een steekpass van Maud op Quinty die werd onderschept door een speelster van Maasgouw. Zij bleef geblesseerd achter en de scheidsrechter floot voor een blessurebehandeling. Aangezien zij moest huilen is de kans groot dat het hier ging om kramp aan de traanbuis. Helaas is onze missie; met een grote uitslag winnen tegen deze ploeg niet gelukt ondanks de vele kansen. Desalniettemin blijven de 3 punten op de Slek.