Mannen zondag, 1, 5e klasse C

18 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Krist, J.

Zoals elke week begon er voor de Slekkerboys een wedstrijd in de 5e klasse stipt om 14:30. Dit keer een thuiswedstrijd tegen de boys uit Susteren. Een uitgelezen kans voor de Slekkerboys om vandaag hun eerste drie punten binnen te halen. Vanwege het goede spel van vorige week veranderde deze week dan ook weinig aan de opstelling. Een eerste helft om snel te vergeten volgde. De Slekkerboys kwamen niet in hun spel en liepen vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan, met als dieptepunt een 0-1 achterstand. Vlak voor rust werd er dan ook ingegrepen vanaf de kant. Dennis en Max die in Liverpool hebben gezien hoe het ‘wel’ moet kwamen erin. Echter konden zij in de luttele minuten die resterende in de eerste helft ook geen potten breken.

In de rust kwam de lang verwachte donderspeech. Passie en beleving miste en laat dit nou net de manier zijn om de mannen uit Susteren te bestrijden.

Een ding is achteraf zeker, de tweede helft stond bol van de passie. De Slekkerboys begonnen een stuk fanatieker aan de tweede helft. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes, maar de Slek gaf met name niet meer zo makkelijk de kansen weg. Op een aantal vrije trappen en corners na hadden de Susterse boys in de tweede helft weinig meer in te brengen. Terug naar die andere boys, die van de Slek. Na een aantal kleine kansen te hebben gecreëerd viel in de 65e minuut dan eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Een goede opbouw in de verdediging leidde tot een vrije Rutger aan de rechterkant. Met een steekbal op Luuk Verfurth kon Luuk vervolgens de volledig vrij staande Gerard van Kempen aanspelen die vervolgens beheerst kon binnentikken en zijn doelpunten totaal voor het eerste van de Slekkerboys weer met 1 kon verhogen. In de minuten vlak na het doelpunt werden er een aantal dubieuze beslissingen gemaakt door de scheidsrechter.  Een handjevol overtredingen die niet werden bestraft, afsluitend met twee penalty’s die niet werden gegeven aan de kant van Slekkerboys. Een van deze beslissingen leverde een vrije trap op voor de Slekkerboys. Deze vrije trap werd ingebracht en prompt binnen gewerkt. Hierbij moet de kanttekening worden gemaakt dat de Susterse boys dit doelpunt zelf maakte, een eigen doelpunt voor de oplettende lezer. Wederom een sensationele tweede helft. Overtredingen, kansen en een hoop strijd aan beide kanten. Waar het vorige week tegen HBC’09 een sensationeel potje werd in de tweede helft, was er dit ook weer eentje hoor. Na een paar minuten billenknijpen waarbij de keeper van Susterse boys zelfs mee naar voren kwam floot de leidsman dan eindelijk af.

Een draak van een wedstrijd in de eerste helft gevolgd door een lekker potje in de tweede helft. De eerste drie punten zijn binnen. Vijf punten uit drie duels en dus zijn de Slekkerboys nog altijd ongeslagen. Volgende week wacht de altijd beladen derby tegen Walburgia en gezien de afgelopen twee wedstrijden waarin met name de tweede helft bol van de spanning en sensatie zit raad ik u toch aan om volgende week om kwart over twee even naar de Laak te rijden om het potje te aanschouwen.