Mannen zondag, 1, 5e klasse C

2 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Helden, R.H.H.G. van

Zondag 2 oktober stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk een wedstrijd waar het ging om deel te nemen aan de bovenste plaatsen of het blijven hangen in de middenmoot.

De boys, die nog ongeslagen waren, gingen dus met goede moed naar de Slek.

Na de wedstrijdbespreking en de warming-up was het inmiddels bijna tijd om af te trappen.

We kregen nog een paar woorden mee voorafgaand van de wedstrijd en die luidde dat er gewonnen moest worden en de 3 punten op de Slek te houden.

Om 14:25 liepen de spelers het veld op. De scheidsrechter floot en de aftrap werd genomen.

Het zou geen makkelijke opdracht worden vandaag werd nog gezegd en dat bleek maar weer.

Na wat zwak verdedigen kwamen de bezoekers al op een vroege voorsprong en er moest dus wat gaan gebeuren. Na 11 minuten gespeeld te hebben ging Gerard van Kempen naar de grond in de 16 en zo kreeg de Slek een penalty die werd benut door Dennis Dormans. De boys begonnen heel zwak aan de wedstrijd maar lieten toch afentoe een paar mooie combinaties zien, na een mooie aanval vanaf de rechterkant was het daar Luuk Verfurth die een goede kans kreeg om de bal in te koppen na een goede voorzet, helaas ging deze inzet naast. Vlak voor rust kregen de boys nog de 1-2 tegen.

Na zwakke 45minuten aan beide kanten klonk het fluitsignaal voor de rust.

De boys verwachtte een donderspeech maar deze bleef uit en het was een lange stilte in het kleedlokaal. Er werd wel wat veranderd aan de opstelling waardoor we offensiever gingen spelen, dit kwam ten kostte van centrum verdediger Tom Smeets die werd vervangen door Rik Penners.

Voor we weer naar buiten gingen kregen we nog mee dat er echt gewonnen moest worden.

Een groot deel van de vele supporters bekeken de wedstrijd vanaf de kantine wegens het slechte weer. De scheidsrechter floot voor de tweede helft.

In de beginfase gebeurde er niet veel tot er op een gegeven moment een vrije trap aan de uitspelende ploeg toegekend werd.

De bal was makkelijk in te koppen en het was raak, maar de grensrechter vlagde en de goal werd afgekeurd. De boys probeerde de druk vooruit te houden wat resulteerde in enkele kansjes en het leek goed uit te pakken, door een goed schot van Dennis Vogels die van de lijn werd afgehaald kon Jeroen Rademakers de bal intikken. Ook ditmaal vlagde de grensrechter en de scheids keurde deze goal ook af. De Slek ging 1op1 spelen achterin waardoor centrum verdediger Alex Dedrog kon doorschuiven naar de spitspositie die ook een goede kans kreeg op de gelijkmaker. In de slotfase werd het alsmaar rommeliger voor het doel van Conventus. Na enkele geblokte schoten kreeg de thuisploeg een corner die goed voor het doel viel op het hoofd van Luuk Verfurth die de bal vervolgens op de lat knikte, de bal kwam terug en Alex Dedrog die de bal goed raakte wist ook niet het net te raken.

De scheidsrechter floot af na 90minuten gespeeld te hebben en de boys kende hun eerste verliespartij dit seizoen. Volgende week staat Sanderbout op het programma en er zou heel wat moeten veranderen aan het spel.