9 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Remmers, H.

Zondag 9 oktober, een zonnige zondag in Sittard met een kraker in de subtop in de Vijfde klasse C op het programma. Op een, in de afgelopen dagen, in opspraak geraakt kunstgrasveld stonden de Slekker Boys en Sanderbout tegenover elkaar. Bij winst zouden de Boys hun positie in de subtop verstevigen en bij verlies zouden zij terugvallen in de grote middenmoot. De belangen waren in dit laatste kermisweekend dan ook groot.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de Slekker Boys de drie punten wilden meenemen naar de Slek. Ondanks wat druk van Sanderbout en een groot aantal hoekschoppen voor de ploeg uit Sittard  aan het begin van de wedstrijd waren de Slekker Boys de betere ploeg. Nadat de keeper van Sanderbout enkele malen was getest werd na ongeveer twintig minuten het beter spel in een doelpunt uitgedrukt. Vanuit achteruit werd Max Vogels ingespeeld die vervolgens vanuit de rechterkant een perfecte voorzet afleverde op Dennis Dormans die de bal in het doel kopte. Na dit doelpunt ging het vervolgens snel en liepen de Slekker Boys via Rik Penners en Dennis Dormans uit naar 3-0. Dit was ook de ruststand en kon het publiek bijkomen van de goede eerste helft van de Slekker Boys.

Toen beiden ploegen weer uitgerust waren en het fluitsignaal voor de tweede helft had geklonken, ging Sanderbout op zoek naar een snel doelpunt. De ploeg uit Sittard drong aan maar wist geen grote kansen te creëren. De Slekker Boys konden het goede spel van de eerste helft voort te zetten en wisten zich onder de druk van Sanderbout uit te voetballen. De voorsprong werd uiteindelijk ook nog uitgebreid naar 4-0. Via een prachtige aanval over meerdere schijven kwam de bal terecht bij Rutger Wever die aflegde op Jeroen Rademakers die de bal achter de keeper van de tegenpartij werkte. Niet lang na dit doelpunt floot de scheidsrechter af en konden de punten mee in de tas naar de Slek.

Wij willen graag de supporters bedanken voor hun steun en hopen jullie komende zondag weer te mogen verwelkomen op de Slek wanneer IVS de tegenstander is.