Scheidsrechter

Ranft, U.B.R.D.

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 12 maart 2017 was het moment gekomen voor het competitieduel tussen middenmoter Slekker Boys 1 en titelkandidaat SVH 1. Om 14:30 werd er onder een stralend voorjaarszonnetje afgetrapt in Herkenbosch en vanaf dat moment hadden de Boys maar één doel: net zoals in de thuiswedstrijd (die in 1-1 was geëindigd) SVH belangrijke punten in hun titelrace laten verspelen. Het leek erop dat de Boys al snel een grote stap in de richting van de verwezenlijking van dit doel gingen zetten toen Rik Penners, na goed voorbereidend werk van Mugisha Wahab, alleen voor de doelman van de Herkenboscher formatie opdook. Rik was de doelman te snel af, waardoor deze zijn laatste strohalm om een zeker doelpunt te voorkomen greep: de doelman van de thuisploeg trok aan de noodrem, die in dit geval de vorm van Riks benen had. Rik ging tegen de vlakte: strafschop en al een vroege rode kaart voor de thuisploeg. Tenminste, zo had het moeten zijn, maar tot grote ontsteltenis van alles en iedereen (zeker aan Slekkerzijde) bleek de scheidsrechter een andere mening toegedaan. Zo bleef het dus 0-0 en elf tegen elf. Aan de andere kant was het een tijdje later echter wél raak: Rick Heijnen, die net zoals alle andere veldspelers moeite had met het knollenveld dat ze in Herkenbosch een voetbalveld durven te noemen, worstelde met het wegwerken van de bal en raakte vervolgens op ongelukkige wijze zijn directe tegenstander, die binnen het strafschopgebied van de Boys ten val kwam. Dit buitenkansje werd door SVH uiteraard verzilverd: 1-0. De Boys probeerden zich uiteraard niet te laten kennen en probeerden het altijd op de counter loerende SVH naar eigen doel terug te dringen. Helaas slaagden de Boys hier tijdens de eerste helft maar mondjesmaat in en men ontsnapte vlak voor rust zelfs nog aan een grotere achterstand: bij een gevaarlijke counter raakte SVH de lat.

Na rust kwamen de Boys uit de kleedkamer met het idee dat de druk op de toch zwakker dan verwachte thuisploeg opgevoerd zou moeten worden om een resultaat te behalen. Na slechts vijf minuten spelen waren de Boys echter alweer een illusie armer: bij een hoekschop kregen de Boys de bal niet weggewerkt, waarna de spits van de thuisploeg precies op de juiste plek stond om de bal het laatste beslissende zetje te geven. 2-0. De Boys gaven echter niet op en bleven op het zeer lastig bespeelbare veld pogingen doen om het scoreverloop meer in hun voordeel te doen verlopen. Er kon echter voorin niet genoeg gevaar worden gesticht en daarom werd uiteindelijk door de staf besloten om er een aanvaller in de vorm van Mathijs Derks bij te gooien en achterin 1-op-1 te gaan spelen. Dit resulteerde helaas louter in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Herkenbosch, maar niet in échte kansen, en nog belangrijker, broodnodige doelpunten. Het leek erop dat een resultaat er voor de Boys vandaag helaas niet in zou zitten en dit gegeven werd uiteindelijk bevestigd toen SVH met een snelle uitbraak voor de 3-0 zorgde. Derhalve keerden de Boys zonder punten en met het gevoel dat er vandaag een stuk meer had ingezeten als de scheidsrechter had meegewerkt terug naar de Slek.