Mannen zondag, 1, 5e klasse C

2 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Peymen, J.H.A.M.

Zondag 2 april 2017, de dag na 1 april. U weet wel, die dag waarop we allemaal grappen met elkaar mogen uithalen. Als een ding geen grap was, dan was het de wedstrijd tussen de Slekkerboys en GVCG uit Guttencoven. In de heenronde, op 30 oktober 2016, had deze wedstrijd na een zinderende slotfase een 2-3 winst opgeleverd voor de Slekkerboys.  Met dit gegeven en de spectaculaire winst van een week eerder op Conventus kon Slekkerboys met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Dit vertrouwen was in de beginfase dan ook gelijk terug te zien. Na een aantal vloeiende combinaties was het Dennis Dormans die binnen het kwartier de thuisploeg op een 1-0 voorsprong schoot. Niks aan het handje, zou je zeggen. Echter in de 15 minuten die hierop volgende stortte het solide gebouwde kaartenhuis van de Slekkerboys volledig in met als gevolg dat een 1-3 stand na een half uur spelen op het scorebord stond. Langs de kant werd duidelijk dat er ingegrepen moest worden om erger te voorkomen en dus, na een lange afwezigheid, werd enfant terrible Guus Coonen binnen de lijnen gebracht. Het doel was simpel drie maal scoren en zelf geen tegendoelpunten meer krijgen. Vlak voor rust kregen de Boys dan ook loon naar werken. Rick Heijnen speelde zichzelf vrij met een subtiele voetbeweging waarna hij de bal prachtig in de bovenhoek krulde, 2-3.

In de rust werd nog een herhaald wat elke speler al duidelijk was, nog twee maal scoren en niks meer tegen krijgen en dan win je de wedstrijd.

De tweede helft werd een eenzijdige. GVCG wist geen vuist meer te maken en de Slekkerboys gingen op jacht naar de winst. Dit resulteerde al na 3 minuten in de gelijkmaker van Mugisha, 3-3. Na deze gelijkmaker brak een periode aan van onbegrijpelijke missers. De ene na de andere kans werd vakkundig om zeep geholpen. Heel even begonnen de supporters op de Slek te twijfelen aan een goede afloop, tot 6 minuten voor tijd. Man of the Match Rick Heijnen passeerde zijn tegenstander aan de linkerkant alsof hij er niet stond en gaf perfect voor op de instormende Guus Coonen die met veel geluk de bal achter de keeper zag verdwijnen, 4-3. Waar trainers, spelers en supporters nog dachten aan minimaal vijf speelminuten vond de scheidsrechters het wel welletjes. Een spectaculaire overwinning voor de Slekkerboys die na deze overwinning toch weer stiekem omhoog kunnen kijken.