Mannen zondag, 1, 5e klasse C

9 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Frijns, R.L.B.J.

Op zondag 9 april namen de Boys het op een steenworp afstand van het Julianakanaal op tegen IVS in Berg aan de Maas. Het zonnetje scheen er lustig op los op deze warmste dag van het jaar tot dan toe en was dan ook zeker een factor waar beide ploegen rekening mee moesten houden. Wellicht had de doelman van de thuisploeg, die normaliter de spitspositie bekleedde, nog het meest last van de felle voorjaarszon, aangezien hij al na enkele minuten bij een scherp indraaiende vrije trap van grote afstand van Rik Penners volledig mistastte en de bal over zich heen het doel in zag stuiteren. 0-1: een droomstart voor de Boys. Na deze snelle openingstreffer gingen de Boys door met druk zetten op de op de counter loerende thuisploeg IVS. Na onoplettendheid bij een door IVS snel genomen vrije trap was het echter alweer 1-1 na ongeveer een kwartier speeltijd. De Boys hadden moeite om zich van deze klap te herstellen en IVS maakte gretig gebruik van de gelegenheid om voor een aantal gevaarlijke momenten te zorgen. In de categorie gevaarlijk viel echter ook Mugisha, die de jonge back van de thuisploeg al een aantal keren zijn hielen had laten zien. Na een dik half uur spelen resulteerde dit ook in een voorsprong voor de Boys: Mugisha ontsnapte aan de rechterkant op snelheid, verloor zijn schoen en knalde daarom maar met zijn sok de 1-2 tegen de touwen. Toen korte tijd daarna Dennis Dormans voor de 1-3 zorgde dacht eenieder die de Boys een warm hart toedraagt dat er op deze mooie zondagmiddag geen vuiltje meer aan de lucht zou zijn. De meegereisde supporters kwamen wat dit betreft echter van een zeer koude kermis thuis, want de Boys doken de kleedkamer in met 3-3 op het scorebord door tweemaal slecht verdedigend werk. Het was derhalve duidelijk dat de Boys na rust uit een ander vaatje zouden moeten gaan tappen, want alhoewel het aanvallende spel bemoedigend was voor rust, had het verdedigen weer eens te wensen over gelaten. Dit besef leek na rust ietwat binnen te sijpelen bij de Boys en er werd wat feller gespeeld dan voor rust. Wellicht viel hierdoor tien minuten na rust de 3-4: Guus Coonen bevorderde een hoekschop tot doelpunt, ondanks claims van de thuisploeg dat de bal niet over de lijn was geweest. Met deze stand op het scorebord was het voor IVS duidelijk dat er aangevallen moest worden om een resultaat te behalen. IVS begon met elk seconde die op de klok wegtikte meer aan te dringen, maar het waren de Boys die op de counter de beste kansen kregen. De Slekker aanvallers misten echter een aantal keren de scherpte voor het doel om van de door IVS geboden ruimte te profiteren en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zodoende bleef het tot de laatste seconde spannend, maar de Boys slaagden erin drie punten mee naar huis te nemen, waardoor Sanderbout werd gepasseerd, de zevende positie op de ranglijst werd veroverd en nummer zes GVCG de hete adem van de Boys nu in de nek begint te voelen.