88'

Mannen, 1, 5e klasse C

19 november 2017 14:30

Zondag 19 november 2017

Het was 19 november, de dag dat de kraker tussen Stevensweert 1 en Slekkerboys 1 op het programma stond. Bovendien was het een feestelijke gelegenheid want de prins van de plaatselijk carnavalsvereniging mocht in de stromende regen op schitterende wijze de aftrap verrichten met zijn idool Loek Janssen. Echter was het na de geweldige opening wel Stevensweert dat uit de startblokken stormde. Dit leidde tot een grote kans na 10 minuten. Gelukkig faalde de spits van de tegenstander oog in oog met doelman Teun Aben. De boys waren eindelijk wakker en begonnen met voetballen. Dit zorgde voor een mooie aanval over de rechterkant. Loek Janssen werd diep gestuurd en wist met een afgemeten voorzet Rik Penners te bereiken. Laatstgenoemde schoot onberispelijk raak, waardoor er eindelijk eens een vroege voorsprong was voor de Slekkerboys.

In het vervolg van de eerste helft leek de thuisploeg aangeslagen van de 0-1. Slekkerboys was heer en meester en kreeg verschillende mogelijkheden. De grootste mogelijkheid was voor de doelpuntenmaker Rik Penners, hij kwam na een razendsnelle counter oog in oog met de doelman van Stevensweert. De doelman zag in het slechte weer de bui al hangen en voorkwam een doelpunt door de bal buiten de 16 meter met de hand weg te tikken. Een rode kaart leek op zijn plaats. Echter was het de grensrechter die dit voorkwam. Er was namelijk buitenspel gezien, waardoor de doelman opgelucht adem kon halen. Deze kleine tegenslag wisten de boys goed te verwerken, want 2 minuten later was het Luuk Verfürth die een schitterende steekpass na 4 instanties het doel in werkte. Ongekende luxe voor Slekkerboys want rusten met een voorsprong van 0-2 was lang geleden.

De bedoeling was om in het tweede bedrijf op dezelfde voet door te gaan. Maar na 10 minuten spelen in de tweede helft was daar als een duveltje uit een doosje de 1-2. Een vrije trap werd knap binnen gekopt door de tegenstander. De spanning was volledig terug in de wedstrijd ondanks het veldoverwicht van Slekkerboys. In de fase die volgde kregen beide ploegen enkele kansen, echter leidde dit in eerste instantie niet tot een doelpunt. Dit veranderde nadat Rik Penners zijn tegenstander “droelloe” speelde om vervolgens een geweldige voorzet  te leveren bij de tweede paal. Daar stond notabene rechtsback Tom Smeets (in de volksmond Tonny genoemd) die de bal in het dak van het doel volleerde. Hij bekroonde zijn grootse terugkeer bij het eerste elftal met een goal. Dit gaf de Slekkerboys weer lucht, want de marge van 2 was weer hersteld.

Stevensweert ging meer risico nemen, waardoor er meer ruimte in de rug van de verdediging kwam. Daarom werd er tactisch gewisseld, Loek Janssen verliet het veld en Alex Wolters, speler van de A-jeugd mocht zijn debuut maken bij de grote mannen van het eerste elftal. De pupil liet zijn debuut niet onopgemerkt voorbij gaan, want met een Messiaanse lichaamsschijnbeweging wist hij de doelman te omspelen. Vervolgens kon hij de bal in het lege doel werken en daarmee de overwinning veiligstellen.

Echter was meneer Wolters niet de enige debutant van de dag. Maurice Krause mocht namelijk 10 minuten voor tijd invallen voor Luuk Verfürth. Maurice gaf zijn visite kaartje af met een paar mooie acties, helaas resulteerde deze niet in een doelpunt. Het doelpunt viel namelijk aan de andere kant, dit gebeurde vanaf 11 meter. Dennis Vogels gebruikte volgens de scheidsrechter opzichtig zijn handen in een duel met zijn directe tegenstander, waarna een penalty de enige oplossing was. Teun Aben werd kansloos achtergelaten, waardoor het in de laatste minuut nog 2-4 werd.

Al met al was het een verdiende overwinning voor Slekkerboys. De overwinning was overigens niet mogelijk zonder de uitblinkende gastspelers. Daarom danken wij namens alle mensen die de club een warm hart toedragen Alex Wolters, Maurice Krause, Teun Aben en last but not least Lars Janssen.

Voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van het schitterende spel van Slekkerboys is er goed nieuws. Dinsdag en donderdag zijn de trainingen voor alle supporters vrij toegankelijk. Indien u op deze dagen niet aanwezig kunt zijn verwelkomen we u graag zondag 26 november op t eigen Slekkerterrein. Hier zullen de boys aantreden tegen Walburgia. Een speciale wedstrijd voor de familie Goertz, ze hebben namelijk beide een verleden bij de Slekkerboys. Zorg dus dat u erbij bent, want alles wijst erop dat het zondag een waar spektakelstuk gaat worden.