Assist: Loek Janssen
43'

Mannen, 1, 5e klasse C

26 november 2017 14:30

26 november 2017 was de dag dat Slekker Boys 1 en Walburgia 1 op het sportcomplex op de Slek om 14:30 plaatselijke tijd de degens kruisten. Na twee achtereenvolgende overwinningen op respectievelijk Susterse Boys en Stevensweert hadden de Boys op deze ijzig koude herfstdag de opdracht om zichzelf en de toeschouwers die zo moedig waren om de kou te trotseren op een overwinning te trakteren. Onder leiding van dezelfde arbiter als voorgaande week en met dezelfde elf namen die de voorgaande week Stevensweert aan de zegekar gebonden hadden moesten de bezoekers uit Ohé en Laak worden bestreden. Drie punten vandaag zou aansluiting met de middenmoot betekenen voor de Boys en het vertrouwen tot een dit seizoen nog niet eerder vertoond peil opkrikken. Helaas leken de Boys hier niet genoeg van doordrongen te zijn, want door een kiezelhard schot uit een bijna onmogelijke hoek wat na nauwelijks tien minuten spelen via de binnenkant van de paal binnen vloog prijkte er een pijnlijke 0-1 voorsprong voor de nummer acht van de ranglijst op het Slekker scorebord. Het stormachtige begin van de bezoekers en het slappe begin van de thuisploeg zelf leverde vijf minuten later tot ongenoegen van eenieder die de Slekker formatie een warm hart toedraagt nóg een treffer op: om de vleugelaanvaller die op het doel af ging het scoren te beletten kwam doelman Sander Wijnen uit zijn doel, na een duel met diezelfde vleugelaanvaller zag de scheidsrechter zich helaas genoodzaakt om naar de stip te wijzen. Dit buitenkansje werd onberispelijk benut en zodoende keken de Boys na een dik kwartier spelen al tegen een fikse achterstand aan. De gedachte “dit kan wel eens een lange middag gaan worden” spookte dan ook door het hoofd van talloze spelers en groen-wit lievende toeschouwers. Het was echter Rik Penners die deze doemdenkers iets wist op te fleuren door op aangeven van Loek Janssen een carambole te veroorzaken die over de juiste lijn wist te hobbelen: 1-2, doelpunt Rik Penners. Het geloof in een goede afloop leek hierdoor langzaam weer in de Slekker formatie te vloeien, wat resulteerde in een thuisploeg die meer en meer van zich af begon te bijten. Deze toenemende bezieling en felheid werd niet al te lang na de aansluitingstreffer beloond met de gelijkmaker: Luuk Verfürth schoot van dichtbij de 2-2 tegen de touwen. De aangeslagen bezoekers probeerde vanaf dit moment weer in de wedstrijd te komen, maar dat pleziertje werd ze niet gegund door de Boys: Wesley Golsteijn knikte een goed aangesneden hoekschop van Max Vogels tegen de touwen om de wederopstanding van de thuisploeg compleet te maken. Aan spektakel was dus weer ouderwets geen gebrek op de Slek.

Na in de rust met een lekker warm kopje koffie of thee bijgekomen te zijn van de knotsgekke eerste helft konden de toeschouwers in de tweede helft op beduidend minder vertier rekenen. Walburgia ging op jacht naar de gelijkmaker en dit leverde vele lange ballen op. Zodoende ontwikkelde zich in de tweede helft een klassieke kelderklassewedstrijd waarin meer fout dan goed leek te gaan. De toenemende druk van Walburgia leverde behalve veel strijd en duels één serieuze kans op waarbij de uitgekomen doelman Sander Wijnen zich wist te onderscheiden door de doorgebroken vleugelaanvaller knap de bal te ontfutselen. Met elke seconde die wegtikte slonk de kans van de bezoekers om nog een resultaat te behalen en nam het risico dat door hen genomen werd om toch nog zo’n resultaat te bemachtigen toe. Tot tweemaal toe profiteerden de Boys bijna van de hierdoor toenemende gaten in de achterhoede van de tegenstander, Rik Penners vond echter het zijnet en de doelman op zijn weg. Het piepte en kraakte af en toe in de achterhoede van de thuisploeg, maar er werd uiteindelijk niet gebarsten noch gebogen. In extremis waren de Boys zelfs nog dichtbij de verlossende 4-2: Rick Heijnen had wellicht voor eigen succes moeten gaan in plaats van een poging om de bal breed te leggen op Luuk Verfürth. Nadat de dienstdoende arbiter enkele minuten later zijn fluitje voor de laatste keer die middag over het veld liet schallen maalde aan Slekker zijde hier natuurlijk geen mens meer om. Door op te krabbelen uit geslagen positie was immers nog een mooie 3-2 overwinning behaald, waardoor weer drie punten konden worden bijgeschreven en de aansluiting met de middenmoot dus werd verbeterd. Ook kan nu met zekerheid worden vastgesteld dat de Boys écht in de winning mood verkeren. Het gegeven dat de Boys nu een gedeelde eerste positie in de tweede periode innemen (aangezien dit de eerste competitiewedstrijd is die tot de tweede periode gerekend wordt) is tevens een mooie opsteker. Ondanks een begin dat niet over naar huis te schrijven was kan dus al met al op een succesvolle middag worden teruggekeken, met onder aan de streep een prima resultaat: drie punten. Als eerste elftal willen we de spelers uit de A-jeugd die ons vandaag weer uit de brand geholpen hebben dan ook van harte bedanken voor hun bijdrage aan dit resultaat: Sander Wijnen wordt bedankt voor het wederom uitmuntende keeperswerk, Alex Wolters en Mathijs Derks worden bedankt voor hun verdienstelijke invalbeurten. Komende zondag wacht EMS/RFC 1 dat er in eigen huis alles aan zal doen om een verdere uitbreiding van de Slekker zegereeks te voorkomen, de Boys hebben dus een pittige klus waarbij ze ongetwijfeld weer vol aan de bak moeten voor de boeg!