87'
...

Vrouwen, VR1, 5e klasse 3

29 april 2018 10:00

Na weer een weekje rust stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op de planning. De eerste keer dat we dit seizoen tegen De Ster/Havantia mochten aantreden, want door de lange winterse omstandigheden was de eerder geplande wedstrijd afgelast. Volledig blanco gingen we deze wedstrijd in, maar we wisten wel dat we ervoor moesten werken om ze punten te ontnemen, ze staan tenslotte niet voor niets op de 2e plek.
De Slekkerdames begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, er werden kansen gecreëerd en met vlagen werd er goed vrijgelopen en samengespeeld. Onverwachts door niet goed wegwerken van onze kant kwamen we onverdiend op een 0-1 achterstand. Gezien het verloop van de wedstrijd gingen de kopjes niet hangen, omdat we wisten dat er 3 punten op de Slek konden blijven. De Ster/Havantia heeft in principe maar enkele speelsters die een verschil kunnen maken. We zijn druk blijven zetten, waardoor we verdiend op voorsprong kwamen. Toch bleek een voorsprong van 3-1 niet voldoende.
Met name de laatste 20minuten werden we steeds chaotischer in onze formatie en maakten het onszelf ontzettend lastig, waardoor De Ster/Havantia de aansluitingstreffer kon maken en zelfs nog de gelijkmaker. Helaas voelt het ondanks een puntje tegen de nummer twee toch als een verlies. Volgende week staat GSV thuis op het programma, ook zij staan op een mooie 4e plek, toch hebben we laten zien dat er de mogelijkheid is om van iedereen te kunnen winnen als we er met zijn allen als team voor werken en ook de laatste fase in de wedstrijd de rust bewaren.