Vrouwen, VR1, 5e klasse 3

12 november 2017 10:00

Scheidsrechter

Hans Aben

Op deze koude en natte zondagochtend na 11-11 stond de wedstrijd tegen Haslou op het programma.

Een aantal wijzigingen in de opstelling. De opvallendste wijziging is onze keeper.
Laurie liep vorige week een schouderblessure op en is niet op tijd hersteld. En daar stond ze dan ineens in het doel: onze Verena, toppertje!

Vanaf het begin druk zetten, hard werken voor het elkaar waren de woorden die we mee kregen. En zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Al snel werd dit beloond met een doelpunt. In de 6e minuut gaf Darnisha vanuit een doeltrap een pass op onze spits Maud. Zij kon de bal meenemen en de bal beheerst binnen tikken. 1-0. Lang geleden dat we eens op voorsprong komen in een wedstrijd!

Het vervolg van de eerste helft was wisselvallig. Er werden veel onzuivere passes gespeeld, veel diepe ballen die niet haalbaar waren door het natte veld. Maar we bleven kansen creëren.
Net voor rust lukte het ons toch om te scoren. Loes nam de corner en weer was het Maud die het net wist te vinden, dit keer met haar hoofd, 2-0.

Ook in de tweede helft waren we sterker. Er werd hard voor elkaar gewerkt maar de voorsprong verder uitbreiden lukte ons vooralsnog niet.
In de 64e scoorde Haslou nog uit een corner, 2-1. Haslou probeerde nog druk te zetten door 1 op 1 te gaan spelen, om als nog een puntje eruit te slepen. Hierdoor kon met veel druk naar voren gevoetbald worden gevoetbald, er werden nog een aantal kansen gecreëerd maar scoren zat er niet meer in.

Eindstand: 2-1. Eindelijk weer een overwinning!

Er is nog veel werk te verrichten en we zijn nog lang niet terug op ons niveau maar een overwinning helpt altijd mee. Laten we hierop voortbouwen!

Dit was de laatste wedstrijd van Manon voor ze vertrekt naar Nieuw-Zeeland.
Ze neemt afscheid met: VLAAI. Die smaakt natuurlijk nog beter met 3 punten in the pocket!

Veel succes maar vooral ook plezier, Manon!