WEDSTRIJDVERSLAG Slekker Boys 1

27 september 2022 9:15

Afgelopen weekend was speelronde 1 van de competitie. Voor de Boys gelijk een derby tegen Conventus. Benieuwd hoe het team heeft gepresteerd? Lees onder verder!

25 september 2022: Slekkerboys 1 – Conventus’03 1

Slekkerboys opende het thuisduel niet al te soepel. De Boys oogde wat nerveus en lieten zich een aantal keer simpel aftroeven in de eerste duels van de wedstrijd. Na vijftien minuten had de spits van Conventus de openingstreffer voor het inschieten na weifelend optreden in de defensie. Deze inzet werd gekeerd door doelman Sander.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Slekkerboys steeds meer grip op het duel. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied van Conventus. Resultaat, strafschop, na een overtreding op topschutter Alex. Alex zelf achter de bal en ondanks zijn eerdere uitingen over strafschoppen die door het midden geschoten moesten worden koos hij ditmaal voor de rechterhoek, keeper naar links, doelpunt, 1-0.

Het veldoverwicht werd groter naarmate de eerste helft verstreek. Met name de bedrijvige Rik Penners was bij vlagen niet af te stoppen door de verdedigers van Conventus. Het tweede doelpunt kwam echter tot stand door een fout in de defensie van Conventus. Over de rechterkant leek de aanval van de Slekkerboys te stranden. Door goed collectief druk zetten zag de doelman geen andere optie dan de bal in de voeten te schuiven bij Rick Heijnen die beheerst met zijn linkerbeen de bal tegen de touwen schoot.
Voor rust gebeurde er – op een gigantische mogelijkheid voor de vrijstaande Dennis Vogels na - vrij weinig meer.

Na rust  ging het spel verder waar het de eerste helft was gestopt, een kans voor Dennis Vogels. Na een imposante rush viel de bal via de carambole op de lat. Kansen stapelde zich op voor de Boys. Met name Rik Penners bleek ongrijpbaar, wat in de 55e minuut een doelpunt tot gevolg had. Goed doorzetten van Rik aan de rechterkant zorgde ervoor dat de bal via de paal terecht kwam bij Luuk Verfurth die de bal simpel voor het intikken had, 3-0.

Even later hetzelfde beeld, Rik die doorzette aan de rechterkant die dit keer Alex een niet te missen kans gaf en zoals we Alex kennen mist hij deze dan ook niet, 4-0.

Wedstrijd beslist. Dit gaf trainer Moyson de kans wat JO19 spelers aan het werk te zien en dus kon het grote wisselen beginnen. Levi, Vince en Danny mochten nog wat minuten meepikken evenals onze Rik Rock. Helaas op het einde van de wedstrijd nog een tegentreffer moeten incasseren maar dat mocht de pret niet drukken.