Pin only vanaf 1 september - Slekker Boys

Sponsors

Pin only vanaf 1 september

19 augustus 2023 16:00


In onze kantine gaan we voor pin-only vanaf 1 september. Dat betekent dat er niet meer met contact geld betaald kan worden vanaf die datum.

De plannen waren er al langer maar de voorbereiding koste veel tijd. De belangrijkste reden om deze stap te nemen is Veiligheid! Steeds vaker kregen we vragen en opmerkingen over de veiligheid met betrekking tot het werken met contant geld. Van klanten, maar ook van de vrijwilligers in de kantine. Het is toch een extra verantwoordelijkheid waar niet iedereen zich comfortabel bij voelde. Dit was een van de redenen waarom het soms lastig is om vrijwilligers voor de kantine te vinden.

En dan hebben we het nog niet over het aan en afleveren van de geldkist, iedere dag dat de kantine geopend is.

 

We denken dat we een mooie oplossing gevonden hebben door het in gebruik nemen van de PIO betaalautomaten. Zoals met veel nieuwe dingen, het zal best even wennen zijn.

 

Voor de vrijwilligers achter de bar wordt het gemakkelijker. De betaalautomaten zijn voorzien van kassamenu’s. Consumpties kunnen met 1 druk op het scherm wordt toegevoegd aan de bestelling. Vervolgens kan er met 1 druk op het scherm betaald worden. Betalen kan met pin maar ook met de bekende consumptiekaart.

 

Belangrijk extra voordeel is dat we op deze manier veel beter inzicht in de voorraden krijgen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om tijdig nieuwe bestellingen te doen.

 

Klanten kunnen nog steeds betalen met de consumptiekaart en daarnaast dus alleen nog met pin.

 

We gaan dit 3 maanden proberen en evalueren dan hoe het gegaan is. Op basis van die evaluatie wordt besloten of we definitief afscheid nemen van contante betalingen.

 

Bestuur Slekker Boys

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!