Veteranen zaterdag Voorjaars reeks

14 april 2018 17:00

Scheidsrechter

Tjeu Vonk

Een schitterende dag. Helaas kon coach Ramon vandaag niet aanwezig zijn en had hij het stokje eenmalig overgedragen aan mij. Het werd een wedstrijd voor een lijdende leider.

Tegen Swalmen hebben we tot nu toe geen potten kunnen breken. Het bleek een team te zijn met veel voetbal en veel snelheid.

Wij hadden vandaag de beschikking over Roger die prima het doel vededigde, Rob en over Andre van Neer.  Stefan was terug na een blessure. De wedstrijd begon en het bleek dat Swalmen iets sterker uit de startblokken kwam. Z e kwamen zelfs op een 1-0 voorsprong. Maar wij bleven deze keer rustig en gaande weg kregen we meer en meer grip op de wedstrijd. Dit bood perspectief. En Roy maakte ook nog voor de rust de gelijkmaker. In de rust werd op subtiele wijze naar voren gebracht dat we vandaag zouden moeten kunnen winnen.

De thee deed wonderen. Alhoewel dit tien minuten duurde. Maar toen scoorde Roy een keer wel met behulp van de tegenstander twee keer en kwamen we op een 3-1 voorsprong. Dat kon niet meer mis gaan. Helaas toch wel. Een paar keer niet echt bij de pinken zijn leidde tot de gelijkmaker en zelfs achterstand. Na een strafschop tegen kwamen we zelfs op een 5-3 achterstand. Toen was het echt een lijdende leider. Maar gelukkig maakte Pascal nog iets goed. Hij maakte een schitterend doelpunt met zijn linkerbeen. Jammer dat er geen beelden van zijn want het was een plaatje.

Jammer dat we deze wedstrijd toch verloren. Uiteindelijk werd deze mooie wedstrijd met 5-4 verloren. In de derde helft verloren we de fles Apfelkorn vers gekocht in Tüddern en ijs en ijskoud geserveerd. De fles werd gebroederlijk verdeeld. Het bleef alweer lange tijd gezellig. Zo moet dat ook in de wedstrijd kan emotie getoond worden op een nette manier na de match moet dat vergeten zijn.

Want ik sluit af met een positieve noot. Het was een spannende wedstrijd met een fijne tegenstander veel doelpunten en iedereen heeft perfect zijn best gedaan!