68'
Stefan Maas (schot)

Veteranen zaterdag Voorjaars reeks

21 april 2018 17:00

Deze week bereikte het kwik zomerse waarden. Vandaag stond eigenlijk een thuiswedstrijd tegen FC Maasgouw (THORN) op het programma. Maar ook Thorn heeft helaas moeten constateren dat ze de mannen niet meer bij elkaar kregen. Jos had de keuze uit 3 tegenstanders en koos als vervanger Groesjelt. Gronsveld. Afgesproken werd om in Gronsveld tegen Gronsveld te gaan ballen.

Met dertien spelers reisden we af naar Gronsveld. Er was nog een kleine kink in de kabel. De a2 was dicht tussen Kerensheide en Kruisdonk. Dit betekende dat we een sightseeing tour moesten maken door het prachtige Zuid Limburg. De match stond gepland voor 17.00.  De start was een half uurtje later.

Ramon had de poppetjes weer goed neergezet. We begonnen aan de wedtrijd. En de tegenstander bleek een tegenstander te zijn waar we redelijk tegen konden spelen. Eigenlijk goed spelen zelfs.

We werden in het begin wat teruggedrongen. Gronsveld dat speelde in fluoricerende Oranje shirts beschikte over een aantal snelle spelers. De voorhoede bleek sterk te zijn. Hun achterhoede wat kwetsbaarder. In het middenveld zochten we naar een balans. We werden uitstekend gecoached door Jos S, die een super duo vormde met Mark. Gaande weg kregen we de match beter onder controle. We wisten vaak de angel uit hun aanval te halen.

Na een mooie combinatie kwamen we door Roy op een 1-0 voorsprong. We zetten door en het was vlak voor tijd John die op een schitterende wijze de 2-0 liet aantekenen. Dit was ook de ruststand. Ongekend met een 2-0 voorsprong rusten..

We kregen lekkere limonade in de rust. Na de rust ging Ramon voetballen en nam Peter de vlag over.

Na rust was er iets onrust in ons spel. Maar de verdediging stond erg goed. We gaven niets weg. We kregen diverse kansen om de 3-0 te maken. Maar helaas ging dit net niet goed. Wat je vaak ziet als dit gebeurd de tegenstander wel het netje weet te vinden. Dat gebeurde op een ongelukkige manier.  Er was een erg rommelige situatie waar de tegenstander prima van profiteerde. De wederom sterk keepende Henk kon er niets meer tegen doen. 2-1.  We herpakten ons goed. Kregen weer een aantal zeer goede kansen om de marge weer op te voeren maar helaas lukte het net niet.

Uit een aanval van hun werd Jos op snelheid geklopt. De tegenstander was ruim 20 jaar jonger en liet Jos kansloos. Uit de voorzet die daarop volgde scoorde hun spits de gelijkmaker. 2-2. Weer hetzelfde scenario als verleden week. Nee toch. Het werd een spannende finale. De scheids had de match goed onder controle. Liet zich niet van de wijs brengen. Toch had ie iets beter moeten ingrijpen in een aantal situaties. Doorgebroken speler werd onderuit gehaald. Niet een keer maar toch diverse keren. Iets kordater ingrijpen had gekund, maar de scheids scoorde toch nog een 8!

In de slotfase besloot Stefan op avontuur te gaan. Hij kreeg de bal aangespeeld verloste zich als een slangenmens van zijn tegenstander a la Rob Rensenbrink en haalde verwoestend uit en scoorde de winnende treffer. 3-2.  We hebben weer een keer gewonnen. Het was een spannende wedstrijd. De tegenstander werd gelijk opgenomen in het programma van komend jaar. Na afloop bleek dat ze geen spelletje spelen. Wat wel ook nog opviel is dat ze na afloop ook allemaal in hetzelfde tenue rondliepen. We hebben nog een lekkere derde helft gespeeld. Maar we moesten ook nog een stukje terugrijden. Dat ging gelukkig gewoon over de a2.  We hadden op de app aangegeven dat we hadden gewonnen maar helaas troffen we geen welkomscommittee aan.