Heksenberg VR1 (zon)

5e klasse 2

21 oktober 2018 10:00

Dames Slekker Boys pakken koppositie

De dames van Slekker Boys hebben dit weekend goede zaken gedaan. In eigen huis werd directe concurrent Heksenberg met maar liefst 7-1 naar huis gestuurd.

De Slek begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut kreeg vleugelspits Loes Hintzen een goede kans, haar schot ging maar net naast. Een minuut later wist spits Maud Hintzen, na een goede voorzet, wel te scoren. Daarna bleven de dames in het groen aanvallen, maar misten veel kansen. Na een half uur kwam Heksenberg beter in de wedstrijd. In de 37e minuut kwam Ebony Lorc vrij voor de keeper na een voorzet van Linda Erren, haar schot ging maar net naast. Drie minuten later kwam Nadja Wetzels vrij voor keepster Darnisha Sewbaransingh, die met een knappe reflex de voorsprong voor haar team behield. Toen iedereen dacht met een 1-0 ruststand aan de thee te kunnen kreeg Loes Hintzen op slag van rust een gele kaart, wat ook meteen een tijdstraf van 10 minuten inhoud. Met een man meer wist Heksenberg wel te scoren. In de 45e minuut wist Nadja Wetzels voor de 1-1 ruststand te zorgen.

In de tweede helft ging de Slek verzorgder voetballen en wisten ze steeds vaker de vrije man te vinden. De eerste tien minuten leverde dat echter geen kans op. Nadat Loes Hintzen haar team weer compleet mocht maken en twee wissels van trainer Van de Laar kwamen de Slekker Dames pas echt op stoom. In de 59e minuut kon Quinty Coolen van afstand de 2-1 scoren. Vijf minuten later wist Maud Hintzen de 3-1 te maken, na een voorzet van Loes Hintzen. De dames uit Hoensbroek kwamen er niet meer aan te pas. Vervolgens zorgden Graus, Sewbaransingh, Ophelders en wederom Coolen voor de 7-1 eindstand.

Na afloop was de aanvoerdster van de Slek tevreden: “In de eerste helft speelden we te geforceerd, waardoor we de vele kansen misten. Nadat we het laatste kwartier ook nog minder gingen spelen was er wel een peptalk van de trainer nodig. Gelukkig maakten we de kansen in de tweede helft wel af”, aldus Loes Hintzen. De dames hopen dit seizoen te eindigen bij de eerste drie.

Uiteraard was de aanvoerdster uit Hoensbroek minder gelukkig. Kelly Carlitz: “We missen dit jaar gewoon een aantal spelers. Een paar zijn er nog geblesseerd, waardoor we bijvoorbeeld de keepster moeten missen en ikzelf met een blessure toch maar speel. We hopen in de winterstop versterking te kunnen krijgen en dan met dit team verder te kunnen. Dan weet ik zeker dat we bovenin kunnen meedraaien, maar nu zit het er helaas niet in”.

In de andere wedstrijd in deze klasse tussen de nummers 1 en 2 hebben Sittard en Linne de punten gedeeld, waardoor Slekker Boys nu aan de leiding gaat.