90'
Mathijs Derks (vrije trap)

5e klasse C

23 september 2018 14:30

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op de kalender. In de stromende regen stond er een kraker op het programma tegen St. Joost. Na een goede warming-up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. De boys waren tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd winnend af te sluiten en dat was vanaf de eerste minuut duidelijk merkbaar. Na een goede combinatie over de rechterflank kwam Luuk één op één met de keeper van St. Joost, maar de keeper van St. Joost pareerde dit schot. De boys hadden het overwicht in de wedstrijd en er werd goed samengespeeld. Er kwam weer een aanval over de rechterkant en Mathijs gaf een goede voorzet op Rick die hem in één keer op de pantoffel nam. De bal verdween in de rechteronderhoek en de Slek kwam op een verdiende 0-1 voorsprong. De boys lieten de bal goed rond gaan en hadden veruit het meeste balbezit. Aan het einde van de eerste helft kwam er één kans voor St. Joost. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij de vleugelaanvaller van St. Joost die hem in de korte hoek schoot, maar Sander keerde dit schot. De scheids floot voor de rust en de spelers konden even gaan opwarmen aan de thee in het kleedlokaal. Na 15 minuten rust kon de tweede helft van start gaan. St. Joost begon gelijk met druk zetten want zij stonden met 0-1 achter, maar echte kansen bleven uit. Door een goede steekbal kwam Alex één op één met de keeper van St. Joost en Alex maakte het koeltjes af. 0-2 voor de Slek! De wedstrijd was inmiddels al op driekwart en er werden drie verse krachten ingebracht door de Slek om er in het laatste kwartier nog vol voor te gaan. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal terecht bij Max op de rand van de zestien. Max twijfelde niet en schoot. De bal verdween achter de keeper. 0-3 voor de Slek! De boys bleven doorgaan en waren op zoek naar meer goals. Er bleven kansen ontstaan voor de Slek. Guus brak door aan de rechterkant en verraste de keeper met een schot in de korte hoek. 0-4 voor de Slek! Dit was nog niet het einde want vlak voor tijd kreeg de Slek een vrije trap na een overtreding van St. Joost op 20 meter van de goal. Mathijs stapte achter de bal en kwam met een krachtig schot. De bal werd onderweg lichtjes aangeraakt en verdween tegen de touwen. 0-5 voor de Slek! Het eindsignaal klonk tussen de berken en het eerste competitieduel werd afgesloten met een mooie teamoverwinning. De boys kunnen terugkijken op een mooie 0-5 overwinning en gaan toewerken naar het volgende competitieduel tegen Rios’31.