0 - 3

Slekker Boys 1 (zon)

Groep 1 41

15 september 2019 12:30

Voor wie dacht dat de zomer voorbij was in September bleek de 15e toch een uitzondering. Op een heerlijke zondagmiddag scheen de zon op Sportpark Linne. Na 2 nederlagen in beker stond nu de laatste poulewedstrijd op het programma waarbij vierdeklasser VV Linne de tegenstander is. De wedstrijd werd in plaats van 14:30 al om 12:30 gespeeld. Maar dit veranderde niks aan de gedrevenheid. De groen witte waren gebrand om niet zonder punten de poulefase af te ronden, ook al speelt de tegenstander een klasse hoger.

De goed leidende scheidsrechter floot af en de wedstrijd kon beginnen. Voor onze doelman Sander begon de wedstrijd toch even te vroeg. Hij maakte in het begin geen zekere indruk maar herstelde zich naarmate de wedstrijd vorderde weer als de oude doelman waarop altijd gebouwd kan worden.  De intentie was duidelijk, met goed voetbal een mooie overwinning behalen. In de beginfase waren beide teams aftastend, maar al snel werd duidelijk wat de bedoeling was. VV Linne probeerde vaak via de backs de lange bal te spelen terwijl onze boys vaker de voetballende oplossing zochten. Dit leidde tot een aantal mooie aanvallen met goede combinaties. Helaas werden deze niet bekroond tot een doelpunt. De mooiste actie van de eerste helft komt op naam van Goos Schoenmakers. Het loopwonder op het middenveld maakte een goede loopactie in de diepte waarbij hij door kon op de keeper. Door een iets mindere aanname werd hij net te veel naar buiten gedreven waarna zijn schot door de doelman gered kon worden. De scheidsrechter floot voor rust met een 0-0 stand.

In de rust, waarin gezegd werd dat we op deze voet door moesten gaan, kwam een tactisch meesterzet aan te pas. Rutger Wever werd binnen de lijnen gebracht waardoor de onvermoeibare  Luuk Verfurth door schoof naar het middenveld. De intentie waren hetzelfde als in de eerste helft, met goed voetbal de overwinning behalen. In de eerste helft konden de mooie opgezette kansen niet bekroond worden. Dit werd in de 2e helft anders, mede door de meesterzet om Luuk door te schuiven. Gelijk werden er weer kansen gecreëerd. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-0 voor de Slekker Boys. Na een goede aanval schoot Dylano Bongers op goal, zijn schot trof echter de paal. Maar daar wist superspits Alex Wolters raad mee. De goaltjesdief was slim doorgelopen en liep de bal met zijn bovenbeen binnen nadat deze van de paal terug het veld in was gekomen. De ban was nu gebroken.

De wedstrijd vorderde en de kansen volgden elkaar snel op voor de Slekker Boys, terwijl VV Linne weinig meer had in te brengen. Doelman Sander had een stuk minder te doen dan in de eerste helft.  De vele kansen zorgde nog voor een aantal doelpunten. Rick Heijnen kon aantekenen voor de 2-0 waarna Dylano de eindstand bepaalde en de 3-0 op het scorebord zette. Ondertussen waren Alex Wolters en Dennis Vogels nog uitgevallen met blessures. Deze zijn hopelijk niet ernstig maar daar zal dinsdag meer informatie over beschikbaar zijn.

Ten slotte moeten we nog even stilstaan bij 2 toppers van de wedstrijd. Ties van de Ven rende, terwijl hij geblesseerd was, heen en weer van het veld naar de kantine. Hij zorgde goed voor zijn teamgenoten door steeds weer een ice pack te halen. En dan de belangrijkste schakel van de zondag, onze vlagger, Lei Vergoossen. Het uithangbord van het eerste elftal en de club.

Na deze 3-0 overwinning staat volgende week zondag de eerste competitie wedstrijd op het programma. Om 14:30 op sportpark Slekker Boys is NEC’92/Vloerenboulevard de tegenstander. Wij hopen u dan ook daar te zien om samen de groen witte aan te moedigen!