70'
75'

5e klasse B

22 september 2019 14:30

Voor het eerste elftal van Slekker Boys stond op 22 september de eerste competitiewedstrijd op de planning. Na de 0-3 overwinning op Linne in de beker was het zelfvertrouwen groot. De tegenstander van het thuisspelende Slekker Boys was NEC 92.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken was het Slekker Boys dat het spel dicteerde. Dit resulteerde in een grote kans na 5 minuten spelen. De nieuwe spits Rik van der Steen, beter bekend als Rik Rock, wist van dichtbij de bal niet in het doel te krijgen. Een vroege openingstreffer bleef hierdoor uit. Toch leek de thuisploeg op voorsprong te gaan komen na ongeveer 20 minuten spelen. Delano ‘the natural’ Bongers sneed van de rechterkant naar binnen om vervolgens met zijn linker het doel van NEC 92 onder vuur te nemen. Het schot miste echter kracht, waardoor de doelman gemakkelijk kon redden.

In de eerste 25 minuten van het nieuwe seizoen lieten de Slekker Boys zien, dat alleen een overwinning een god resultaat was. Loek Janssen, de laatste man van de thuisploeg, was getergd om vandaag een aandeel te hebben in de hopelijke overwinning. Met een schot van 35 meter nam Loek het doel onder vuur. Een prachtig geplaatste bal belande linksonder in de hoek. Het enige probleem van dit schot was, dat het een terugspeelbal op Sander was. Hierdoor kwam NEC 92 door een ED’je op een 0-1 voorsprong.

Na de 0-1 was Slekker Boys duidelijk aangeslagen. Het goede spel van de eerste 25 minuten, kon niet voortgezet worden. Het spel werd slordig en de uitploeg nam de wedstrijd langzaam over. Zo moest Sander (die vandaag voor de verandering niet ging uiteten) met enkele reddingen de boys behoeden voor een grotere achterstand. Dit zorgde voor een ruststand van 0-1.

Vlak voor rust raakte wel nog Alex Golsteijn geblesseerd. Hij werd vervangen door de gevreesde terror Ties. Terror Ties had lekker gebruncht en was klaar om NEC 92 op de pijnbank te leggen.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was het spel rommelig en werden weinig echte kansen gecreëerd. Het was uiteindelijk NEC 92 dat via de rechterkant doorbrak. Waar iedereen rekende op een voorzet was het de rechterspits van NEC 92, die zelf het doel onder vuur nam en Sander wist te passeren. Een 0-2 achterstand was het gevolg voor Slekker Boys.

Na de 0-2 leek een goed resultaat niet meer behaald te gaan worden. Toch was het de thuisploeg dat de schouders rechte en op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Deze aansluitingstreffer leek ook te vallen toen de ingevallen Ties met een bekeken schot de doelman wist te passeren. Nadat de bal al klaarlag op de middenstip, was het de VAR die roet in het eten gooide. Er was in eerder stadium van de aanval buitenspel geconstateerd, hierdoor werd het doelpunt helaas afgekeurd.

Het aanvallende spel van de Slekker Boys resulteerde in steeds meer kansen. Uiteindelijk was het na 70 minuten Rick Heijnen die de ban wist te breken. Met een bekeken schot schoof hij de bal links langs de doelman. Het geloof in een goede afloop was volledig terug bij de thuisploeg.

Na de aansluitingstreffer was het echter wel NEC 92 dat twee enorme kansen kreeg binnen één minuut. Gelukkig voor Slekker Boys wist Sander samen met het engeltje op de lat een nieuwe achterstand van twee doelpunten te voorkomen.

In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg steeds meer ruimte om te voetballen en werden meer kansen gecreëerd. Zo ging de uitstekend ingevallen Ties door aan de rechterkant van het veld. In zijn ooghoek zag hij Rik en Rick vrij staan in de 16 meter. Ties twijfelde geen moment en gooide de bal voor het doel. De voorzet miste echter de juiste richting. Vrijwel iedereen ging zich weer positioneren voor de doeltrap, toen de voorzet van Ties uit het niets het doel in vloog. Hiermee werd de gelijke stand op het scorebord gezet.

Vijf minuten voor tijd leek het nog mooier te worden voor Slekker Boys. Rik Rock bracht de bal voor het doel vanaf de rechterkant. In de zestien meter was het Delano Bongers die met een echte Bep Bakhuys, of zoals Evert ten Apel zou zeggen ‘haha een snoek is er niks bij’ de bal kopte. Zijn kopbal ging helaas aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. Hierdoor leek een gelijkspel het maximaal haalbare voor beide ploegen.

Nadat de scheidsrechter had aangegeven dat de wedstrijd vrijwel was afgelopen, was het Slekker Boys dat nog een hoekschop kreeg. Trainer Meekels had een variant bedacht, die NEC 92 moest nekken. Een korte hoekschop tussen Rick en Jeroen werd richting de tweede paal voorgezet. Daar stond Edje Janssen klaar om de bal terug naar de eerste paal te koppen. Bij de eerste paal stond Rik Rock volledig vrij. Iedereen die Slekker Boys een warm hart toedraagt hield zijn adem in, ging het dan toch nog gebeuren. Het antwoord op die vraag kwam, toen de nieuwe spits van de thuisploeg Peukie Wolters deed vergeten en in de slotseconde de 3-2 wist binnen de werken. Een fenomenale comeback, waardoor de 3 punten toch op de Slek bleven!

Ondanks dat het spel niet altijd even goed was, wist de thuisploeg wel op wilskracht de overwinning binnen te halen. Voor de steun en toeverlaat tijdens de wedstrijd willen we graag alle supporters bedanken. Zondag 29 september staat de volgende wedstrijd op de planning. Dan mogen de boys op het kunstgras van Amstenrade hun kunsten laten zien.