25'
Alex Wolters (schot)

5e klasse B

1 december 2019 14:30

Zondag 1 december, de start van de meteorologische winter volgens de weerkundigen en tevens de dag waarop Slekkerboys 1 een uit wedstrijd op het programma had staan tegen Susterse Boys. De mannen van het vlaggenschip kwamen er al snel achter dat het winter was geworden. Koude kleedkamer, slechte grasmat, grijze lucht, typische omstandigheden waar een mooi weer voetballer voor thuis blijft. Dan nog even een aantal huishoudelijke mededelingen. Penners maakte zijn rentree na een aantal weken afwezigheid, weliswaar vanaf de reservebank. Janssen is speciaal vanuit New York overgevlogen om deze pot te kunnen spelen en Hugo haakte op zaterdagavond geblesseerd af. U vraagt zich misschien af, waarom begint de schrijver van dit artikel niet aan de wedstrijd. Later in dit artikel zult u ondervinden waarom wij het liever niet meer over de wedstrijd hebben. Afijn, de eerste helft.

In de openingsfase een sterk en gretig Slekkerboys dat op zoek ging naar doelpunten. Tot ongeveer 25 meter van het doel van Susterse Boys ging de bal makkelijk van voet tot voet. Echter in het laatste gedeelte van het veld ontbrak de precisie om tot echt grote kansen te komen. De boys uit Susteren waren niet bij machte om zelf tot kansen te komen en dus werd er regelmatig ingepraat op de jonge leidsman om zo tot een buitenkansje te komen. De prima leidende scheidsrechter ging hier verder niet op in. Zo kabbelde de wedstrijd voort. Er waren kansen voor de Slek waarvan de grootste door Dylano op de paal gekegeld werd. Na ongeveer 25 minuten besloot Loek Janssen maar eens op avontuur te gaan. Een mooie solo eindigde in een diepe bal op Alex Wolters die dit buitenkansje benutte en de Slekkerboys op 0-1 schoot. Aanval op aanval resulteerde uiteindelijk niet in de gewenste 0-2. Vlak voor de rust was er dan eindelijk dat moment van de boys uit Susteren. Een lange bal vanuit de zijkant zorgde voor veel doelgevaar waardoor Sander uit de goal moest komen. Na ingrijpen viel de bal echter op het hoofd van een Susterse Boys speler. Alles en iedereen zag de bal in het lege doel vliegen, ware het niet dat 2e keeper Rutger Wever de situatie goed had ingeschat en de bal van de doellijn wist te koppen. Rust!

In de rust werd aangegeven dat we moesten blijven voetballen en op zoek moesten gaan naar de 0-2. Omdat Susterse Boys in de kleedkamer naast ons zat konden we horen dat hun coach aangaf dat er meer ‘power’ gevraagd werd. We wisten dus wat ons te wachten stond.

Dan de 2e helft, Slekkerboys weet niet meer te scoren ondanks grote kansen. Susterse Boys komt 6 keer aan de goal en maakt er 5. 5-1 verloren.