Datum

6 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 6 oktober 2019 werd in de 5e klasse B de derde speelronde afgewerkt. Dit betekende dat Slekker Boys de mannen van Conventus ’03 mocht verwelkomen op de vertrouwde Slekker grasmat. De taak van de Boys was kraakhelder: na de nederlaag in extremis tegen Amstenrade moest de rug gerecht worden tegen het op papier te kloppen Conventus ’03 door hen met lege handen terug te sturen naar Koningsbosch en Maria Hoop. De geplande onderonsjes met de waarschijnlijk sterkere tegenstanders IVS, RKVV Neerbeek, Abdissenbosch en FC Ria gedurende de opvolgende zondagen maakten het nog duidelijker dat alleen drie punten een goed resultaat genoemd mochten worden op deze zondag. De Boys moesten echter niet denken dat deze drie punten wel eventjes bijgeschreven zouden worden, aangezien trainer René Meekels door het inschakelen van zijn netwerk had vernomen dat Conventus ’03 een jonge ploeg was die het op kon brengen om 90 minuten lang te strijden voor elke bal. Het leek erop dat ook de trouwe aanhang van de Slek hiervan op de hoogte was, velen hadden de herfstkou en stromende regen getrotseerd om de Boys te motiveren om deze strijd voor de bal keer op keer in hun voordeel te beslissen. Aangezien de stromende regen niet had geleid tot een afgelasting vormde het natte en derhalve glibberige hoofdveld van het sportcomplex op de Slek vanaf 14:30 inderdaad het decor voor het treffen Slekker Boys - Conventus ’03.

In de eerste helft trokken de Boys het spel al snel naar zich toe. De fel spelende Boys drongen Conventus ’03 terug op eigen helft en creëerden serieuze doelkansen. Met name spits Alex Wolters werd gevaarlijk voor het doel van de bezoekers, maar een vlagsignaal van de grensrechter, een aantal puike reddingen van Conventus’ doelman Cyril Verstappen en een vleugje domme pech stonden zijn eerste competitietreffer van dit seizoen in de weg. Het bleef dus lange tijd 0-0. Ook de karrenvracht aan hoekschoppen voor de Boys kon daar geen verandering in brengen, aangezien Rick Heijnen deze door de modder rond de cornervlag niet goed voor het doel kon krijgen. De wanhoop nabij suggereerde hij met de kreet “kom dan zelf hie in de toter unne corner trappen” zelfs dat dan maar de verfijnde traptechniek van leider Lei Vergoossen moest worden ingezet om voor een hoekschop die tot de bevrijdende treffer kon leiden te zorgen. Luttele minuten later bleek dat het echter ook mogelijk was om van de eerder zo gehate modder te profiteren: toen Luuk Verfürth als gevolg van de modder de bal verkeerd raakte dwarrelde zijn voorzet vanaf de rechterkant plotsklaps in de lange hoek van het doel. De ban was gebroken, het was 1-0. Na deze treffer probeerden de bezoekers, die loerden op de counter, uiteraard de gelijkmaker te maken. Eén afstandsschot spatte uit elkaar op de buitenkant van de paal van het Slekker doel, een tweede afstandsschot werd kundig door de Slekker doelman Sander Wijnen uit de benedenhoek getikt. Op slag van rust leverde het veldoverwicht van de Boys echter bijna nog een tastbaar resultaat op: hangende linksbuiten Rick Heijnen dribbelde het strafschopgebied in vanaf de linkerkant, kapte naar zijn sterke rechterbeen om af te drukken en werd met een vliegende tackle met twee gestrekte benen keihard tegen de vlakte getrapt, wat door de dienstdoende arbiter Driessen in een vlaag van verstandsverbijstering werd weggewuifd. Géén strafschop, 1-0 bij rust.

In de tweede helft begonnen de Boys waar ze in de eerste helft gebleven waren. Aanval na aanval golfde richting het doel van de bezoekers en het was wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Al snel bewees spits Alex Wolters dat de aanhouder wint: als een echte spits stond hij op de juiste plek om de bal binnen te glijden nadat rechtsbuiten Dylano Bongers doorbrak over de rechterflank en een scherpe lage voorzet afleverde. Twaalf keer bleek dus scheepsrecht, 2-0. De veilige haven waarin drie punten lagen te wachten op de Boys begon al in zicht te komen, maar de wind begon langzaamaan uit de Slekker zeilen te verdwijnen. Een eerste tegenvaller was dat voorstopper Kevin Geurts, die Conventus’ spits Kay Peusen volledig in z’n binnenzak had, door liesklachten noodgedwongen vervangen moest worden. Ook motiveerde de 2-0 tussenstand Conventus ’03 om opportunistischer en meer naar voren te gaan spelen. Een van de resulterende lange ballen van de bezoekers leverde helaas al snel een tweede tegenvaller voor de Boys op: het chocoladebeen van linksachter Hugo Cloudt bleek niet in staat om de lange bal retour afzender te sturen, de geproduceerde vuurpijl werd door Conventus’ spits Kay Peusen opgepikt, na handige bewegingen klaargelegd voor het sterke linkerbeen en van afstand hard in de benedenhoek geschoten. 2-1. Zou het laatste half uur dan toch nog billenknijpen worden voor iedereen die de Boys een warm hart toedraagt? “Ja”, bleek het enige juiste antwoord op deze vraag. De angst om uiteindelijk toch nog de rekening voor de vele gemiste kansen gepresenteerd te krijgen begon in de ploeg te sluipen en het spel werd onrustiger. Dit was een kolfje naar de hand van Conventus ’03, dat zodoende in staat werd gesteld om de druk om toch nog een onverdiende gelijkmaker te forceren op te voeren. Het overwicht van de Boys was verdwenen, de wedstrijd werd spannender. Plotseling was daar echter rechtsbuiten Dylano Bongers, die profiteerde van de toegenomen ruimte achter de verdediging van de bezoekers. De vlag bleef omlaag, de enige overgebleven verdediger werd afgeschud, de ver uitgekomen doelman werd omspeeld, het lege doel wachtte en de trouwe fans van de thuisploeg slaakten al een zucht van verlichting. 3-1, wedstrijd in het slot, drie punten voor de Boys! Niets was echter minder waar: een polletje bleek fataal, Dylano’s inzet passeerde de verkeerde kant van de paal. Dylano liet zich echter niet uit het veld slaan en dook enkele minuten later wederom op achter de verdediging van de tegenstander. Door Dylano’s poging te pareren voorkwam de uitstormende doelman nu echter dat aan alle onzekerheid een einde werd gemaakt. Zodoende kon Conventus ’03 blijven hopen op een punt en men haalde dan ook de alles-of-niets tactiek van stal. De toegenomen druk van de bezoekers richting het doel van de Slek leidde echter nog steeds niet tot serieuze kansen. Aan de andere kant kwam de thuisploeg niet meer verder dan een schot vanaf de middenlijn van invaller Rik van der Steen, wat over de ver voor zijn doel staande doelman van de bezoekers maar ook bijna over de cornervlag zeilde en waarvan derhalve hoogstens “maar hea zoag het waal” kon worden gezegd. De tijd tikte weg, maar één kansje, één bal die goed zou vallen voor de bezoekers kon de Boys fataal worden. Dit kansje bleef uit en de tijd leek erop te zitten. Scheidsrechter Driessen keek nog maar eens op zijn klokje, maar liet het verlossende fluitsignaal nog altijd niet over het veld galmen. Zodoende kregen de bezoekers nog een hoekschop. De bal werd voor het doel geslingerd en een korte scrimmage volgde. Tot opluchting van de thuisploeg en diens supporters wist doelman Sander Wijnen zich uiteindelijk over de bal te ontfermen, wat hij moest bekopen met een fikse trap tegen het hoofd die werd uitgedeeld door de te laat komende spits Kay Peusen. Dit tot woede van enkele aanhangers van de Boys, die Kay Peusen in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maakte dat hij een schandalige overtreding had gemaakt. Dit liet Kay Peusen zich niet zeggen en het werd nog eventjes ouderwets onvriendelijk. De scheidsrechter vergat op te treden, maar vond het wel welletjes geweest en bracht de wedstrijd ten einde.

Dankzij de 2-1 eindstand bleven de punten dus op de Slek en was het weer eens tijd voor bier onder de douche. Onze trouwe aanhang wordt bedankt voor de steun die dit goede resultaat mede mogelijk heeft gemaakt. Het Slekker vizier kan nu op komende zondag worden gericht. Dan wacht in Berg aan de Maas IVS om 14:30. We hopen dan zo veel mogelijk supporters te kunnen begroeten, zodat we dan wederom naar de overwinning geschreeuwd kunnen worden!