65'
Loek Janssen (penalty)

5e klasse B

13 oktober 2019 14:30

Zondag 13 oktober stond de wedstrijd tussen IVS en Slekkerboys op het programma. Na de overwinning op Conventus was dit een belangrijke wedstrijd voor de Boys om de aansluiting met de bovenste regionen te houden. Voorafgaand aan de wedstrijd waren vijf spelers aan de kant van de Boys een vraagteken. Na de warming-up zou blijken wie fit genoeg zou zijn om te starten en wie plaats zou nemen op de reservebank. Na de warming-up bleken twee spelers niet fit genoeg te zijn om te starten en op basis hiervan werd de opstelling door de heer Meekels definitief gemaakt.

Nadat de scheidsrechter de spelerspasjes gecontroleerd had kon de wedstrijd, op een zeer matige grasmat, van start gaan. In het begin waren de Boys zoekende en was er een kleine tactische omzetting nodig om de rust terug in de organisatie te krijgen. IVS kreeg in de eerste helft de grootste kansen, maar zowel het houtwerk als doelman Sander Wijnen stonden een doelpunt in de weg. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft begonnen de Boys beter wat resulteerde in meer controle en meer kansen. De kansen werden echter niet benut. Aan de andere kant kreeg IVS een hoekschop. De bal werd in het strafschopgebied gebracht en werd door enkele spelers gemist. Alex Wolters kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been en de bal verdween in het doel waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna kregen de Boys geen grip op de wedstrijd waardoor IVS uit kon lopen naar 2-0 en 3-0. Na het derde doelpunt probeerde de Boys alsnog een vuist te maken en kregen ze via Alex Wolters een strafschop. Loek Jansen ging achter de bal staan, maar gleed door het matige veld uit met zijn standbeen waardoor de bal via de lat over het doel vloog. Gelukkig reageerde de keeper van IVS al voordat Loek de bal wist te raken en moest de strafschop overnieuw genomen worden. Uitstekende kans voor Loek om de bal alsnog in de touwen te werken, wat hij vervolgens ook deed. Deze 3-1 gaf de meegereisde supporters weer wat hoop op een goede afloop, maar na de 4-1 van IVS was deze laatste hoop definitief vervlogen. In het vervolg van de wedstrijd werd niet meer gescoord en bleef de 4-1 als eindstand op het scorebord staan.

Volgende week staat de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Neerbeek RKVV reist dan af naar het sportpark van de Boys.

Wij danken de meegereisde supporters voor de steun en hopen iedereen aanstaande zondag wederom te verwelkomen om zo de punten op de Slek te kunnen houden.