Datum

19 maart 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Horn op het programma. Na een veel te slappe warming up begonnen we aan de wedstrijd. Horn ging meteen stevig van start. Ze waren fel in de duels en speelden goed samen. Toch waren wij de ploeg die het eerste tot scoren en weer binnen een paar minuten na het beginsignaal. Peter wist een mooie solo doeltreffend af te ronden. Gedurende de rest van de eerste helft kwamen we niet veel meer in het spel voor. Onze meeste pogingen om naar voren te gaan werden in de kiem gesmoord door een doortastend optredend Horn. Ons aandeel betrof voornamelijk het naar voren trappen van de bal die dan vaaksnel weer werd opgepikt door Horn. Het is dan ook een klein wonder te noemen dat Horn bi9jna niet tot scoren kwam na ongeveer 20 minuten was een van hun aanvallen echter wel raak: 1-1. Verdedigend gezien liepen we veel te ver van onze tegenstander af waardoor zou vrij ballen konden aannemen en samenspelen. Aanvallend was ons samenspel erg mager. Veel passes kwamen niet op de juiste plaats. Bij de spaarzame tegenaanvallen werd te veel solo gedaan en liepen we ons vast in plaats van via samenspel een goede aanval uit te spelen. Echter in de laatste minuut voor rust wist Peter nog een counter goed af te ronden zodat we toch met een voorsprong de rust ingingen.

In de rust werden de spelers gewaarschuwd dat in de tweede helft wat meer duels gewonnen moesten worden omdat we anders te veel onder druk zouden komen en we dan nog veel tegendoelpunten zouden incasseren.

Na de rust bleef Horn aanvallend spelen. Hier konden we in korte tijd 2 keer van profiteren. Peter liet 2 keer de tegenstanders zijn hielen zien ronde deze counters goed af. Binnen een minuut of 7 stond het 4-1 voor ons. Normaal gezien zou je dit over de streep moeten kunnen trekken. Gesteund door de voorsprong gingen wij ook wat meer naar voren voetballen en deden dit een beetje nonchalant. Door niet tijdig omschakelen naar verdediging bij balverlies wist Horn uit een aantal snelle tegenaanvallen 2x te scoren. Voeg daarbij nog een keer slecht uitverdedigen bij en je hebt zo weer een stand van 4-4. Gelukkig wist Kimberly meteen na de 4-4 ons weer op een 5-4 voorsprong te zetten na een mooie aanval over rechts. Even later zette Peter weer de marge op 2 doelpunten. Zouden we dit vast kunnen houden met nog een minuut of 7 op de klok?

Helaas hadden we van de vorige 3 tegendoelpunten niets geleerd. Slordig balverlies en niet de juiste posities vasthouden hadden nog 2 tegendoelpunten tot gevolg. De 6-6 viel zelfs in de laatste minuut.

Voetballend gezien had Horn zeker een punt verdiend. Ze waren de beter voetballende (samenspelende) ploeg. We moeten onszelf echter verwijten dat we 2 keer een ruime voorsprong op korte tijd weg hebben gegeven. Als je een voorsprong hebt opgebouwd moet je vanuit de organisatie (ieder op zijn eigen plek!) de wedstrijd gaan controleren.